Alimentele pe care trebuie să le consumi neapărat în perioada iernii. Au grijă de organismul tău și îți reglează temperatura corporală

de: Ana Toma
16 feb. 2021
Alimentele pe care trebuie să le consumi neapărat în perioada iernii. Au grijă de organismul tău și îți reglează temperatura corporală

Știm că vara este sezonul fructelor și al băuturilor reci, însă știm ce trebuie să consumăm și în timpul iernii? Există anumite alimente care sunt esențiale în perioada temperaturilor scăzute și ne protejează organismul așa cum avem nevoie.

În cazul în care nu știai, majoritatea alimentelor din meniul nostru zilnic au capacitatea de a prouce căldură în organism, iar în perioada iernii, o temperatură corporală regulată, este esențială.

Alimentul care ajută circulația sanguină

Există și persoane care suferă de o deficiență de fier în organism. Ele sunt acelea care au mereu mâinile sau picioarele reci, indiferent de vreme. Cum se întâmplă acest lucru? Ei bine, în cazul acestor persoane, mineralul nu poate fi absorbit în mod eficient în organism.

De asemenea, există și o situație în care o persoană chiar nu consumă alimente bogate în fier. Consumul regulat de carne slabă cum ar fi puiul sau vita este o soluție bună pentru a trata această afecțiune.

Acest tip de carne este bogat în fier și de asemenea, conțin grăsimi saturate. Și cerealele, fasolea, sau mazărea pot trata acest deficit, deci nu uita să le adaugi în dieta ta.

Ce trebuie să consumi neapărat în perioada iernii

De ghimbir și de beneficiile sale cu siguranță ai mai auzit până acum. Este delicios și folosit foarte des în ceaiuri, însă știi cum acționează? Studiile au demonstrat că ghimbirul are proprietăţi hipertermice, de creştere a temperaturii corpului, așa că nu uita să îl adaugi în meniul tău zilnic.

În perioada iernii vei avea nevoie și de banane, chiar dacă nu sunt un fruct de ”sezon”. Ele sunt bogate în magneziu și vitamina D, lucru care ajută glandele tiroide şi suprarenale să regleze temperatura corporală în vremea rece. Poți adăuga banana ca o gustarea în timpul zilei.

Deși pare greu de crezut, ceapa și usturoiul sunt esențiale în perioada rece. Încă din cele mai vechi timpuri oamenii le foloseau pentru a trata răceala sau anumite afecțiuni. Într-adevăr, gustul nu este pentru oricine, însă pot crește temperatura corporală și au acțiune antibacteriană, dar și antivirală.

Și mierea este un aliment indicat în timpul iernii, așa că ceaiurile fierbinți cu miere ar trebui să devină o obișnuință în perioadele reci.