Mănâncă o banană înainte de culcare! Iată ce se întâmplă în organismul tău dacă faci acest lucru

de: Ana Toma
09 feb. 2021
Mănâncă o banană înainte de culcare! Iată ce se întâmplă în organismul tău dacă faci acest lucru

Bananele sunt delicioase și de asemenea, esențiale pentru un organism sănătăos. Puțini știu însă ce beneficii are acest fruct și ce se întâmplă dacă este consumat înainte de culcare.

Bananele sunt bogate în potasiu, magneziu, vitamina C și fibre. De asemenea, în funcție de mărime, o banană mică are 9% din necesarul zilnic e potasiu, 8% din necesarul zilnic de magneziu și de semenea, 33% din necesarul de vitamina B6 de care ai nevoeie întrea zi, scrie doctorulzilei.ro.

Beneficiile bananelor 

Beneficiile bananeor sunt nesfârșite. Ele sunt esențiale în diete și totodată reduc umflarea și cresc producția de celule albe din sânge. De asemenea, acest fruct este extrem de bogat în antioxidanți, iar consumat regulat, te poate proteja de toxinele care cauzează cancerul.

În cazul în care nu știai, banana este o soluție și atunci când ai probleme cu somnul. Vitaminele pe care le conține pot îmbunătăți calitatea somnului și de asemenea, sunt capbile să reducă anxietate și stresul.

Ele pot regla și ciclul somn-veghe cu serotonină și melatonină.

Ce se întâmplă dacă mănânci o banană înainte de culcare

Ce se întâmplă însă dacă o consumi înainte de culcare? Ei bine, magneziul, potasiul și vitamina B6 din acest fruct acționează simultan pentru a te ajuta să adormi rapid și să te odihnești corect.

Pe lângă asta, banana consumată înainte de culcare te poate ajuta să reduci crampele musculare, datorită consumului ridicat de potasiu pe care îl conține.

În cazul în care nu știai, aceste crampe care apar deseori în somn se datorează deficitului de potasiu, așa că mare atenție la alimentație.

Pe lângă asta, o banană consumată îniante de somn reduce stresul și anxietate, datorită consumului bogat de magneziu pe care îl au. Stresul este una dintre cele mai frecvente cauze de insomnie, așa că dacă adaugi o banană în meniul tău zilnic vei avea cu siguranță un somn mai liniștit.

De asemenea, dacă ești o persoană care suferă de anxietate, tot banana este soluția. Acest fruct cu adevărat miraculos te va ajuta să te relaxezi și să ai o stare de liniște, lucru care te va face să adormi mai ușor și să te trezești mai în formă.