Anunț crucial despre pensii! Ce va face PNL dacă ajunge la guvernare

11 oct. 2019
Anunț crucial despre pensii! Ce va face PNL dacă ajunge la guvernare

Demiterea Guvernului PSD stârnește îngrijorare în rândul celor 5 milioane de pensionari din România, mai ales în condițiile în care s-a vehiculat faptul că venirea unui nou Executiv va afecta creșterea pensiilor promisă de social-democrați.

În acest context, Virgil Guran, vicepreședintele PNL, a ținut să facă unele precizări referitoare la ce se va întâmpla cu pensiile românilor sub noua guvernare.

„În esenţă, vă spun că nu vom tăia nicio pensie şi niciun salariu. Tot ce este lege şi este în favoarea populaţiei vom respecta, este foarte clar”, a declarat vicepreședintele PNL.
Totuși, Guran a ținut să precizeze că noul Guvern va fi nevoit să decidă și reduceri de costuri.

„Este adevărat că va trebui să tăiem… De exemplu, sunt societăţi de stat foarte multe, unde sunt tot felul de directori cu funcţii extraordinare şi cu bani foarte mulţi, unde capușează tot felul de firme ale politicienilor, unde îşi angajează amantele cu câte cinci şoferi pe acolo. Aici vom face ordine, pentru că aceste firme care au monopol în România trebuie să producă, să aibă profit, iar profitul, dividentele, să meargă la bugetul de stat. Sunt măsuri foarte multe, program de guvernare există fără probleme”, a explicat Virgil Guran.

Viitorul premier confirmă

Ludovic Orban, cel mai probabil viitorul premier al României, a ținut și el să precizeze faptul că pensiile nu vor fi tăiate, întrucât există în vigoare o Lege a pensiilor, iar PNL respectă legile în vigoare.

Președintele PNL a mai declarat faptul că declarațiile făcute în spațiul public referitoare la tăierea pensiilor și salariilor de către partidul pe care îl conduce nu sunt altceva decât minciuni.

„Această propagandă mincinoasă și subversivă lansată de PSD, că PNL nu va mai plăti pensiile, salariile, programele demarate din PNDL sunt doar niște minciuni. Aceste politici nu fac parte din programul de guvernare a PNL,” a subliniat Ludovic Orban.