Anunț pentru cei care primesc pensia prin poștă! Ce se va întâmpla în ianuarie

01 ian. 2020
Anunț pentru cei care primesc pensia prin poștă! Ce se va întâmpla în ianuarie

Anunț important pentru cei care primesc pensia prin poștă. Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a transmis un comunicat de presă, în care face mai multe precizări referitoare la pensiile din luna ianuarie.

Potrivit CNPP, pensiile prin poștă vor întârzia câteva zile. Astfel, poștașii vor aduce pensiile în perioada 10-20 ianuarie 2020. Cei care nu vor fi găsiți acasă, trebuie să meargă la oficiile poștale pentru a-și ridica banii, însă nu mai târziu de data de 22 ianuarie 2020.

Cei care primesc pensia pe card nu vor fi afectați. Aceștia vor primi pensiile începând cu data de 14 a fiecărei luni sau, dacă aceasta este nelucrătoare, din prima zi lucrătoare de după data de 14.

De obicei, pensiile sunt aduse în perioada 1-15 ale lunii, dar fiind vorba de luna ianuarie, va exista un decalaj. Din februarie totul va reveni la normal.

Atașăm comunicatul CNPP

Comunicat Casa Nationala de Pensii Publice, 30.12.2019

Casa Națională de Pensii Publice aduce la cunoștință faptul că, pentru luna ianuarie 2020, dată fiind perioada sărbătorilor de iarnă, se decalează cu câteva zile plata drepturilor bănești pentru beneficiarii ale căror drepturi se achită prin intermediul C.N. Poșta Română S.A.

Astfel, în mod excepțional, drepturile se vor achita la domiciliul beneficiarilor în perioada 10-20 ianuarie 2020.

În cazul pensionarilor avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu), drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale până la data de 22 ianuarie 2020.

În cazul drepturilor care se achită prin cont bancar, calendarul de plată nu se modifică.