Atenție consumatori! S-a descoperit apă plată în comerț, plină de impurități! Caută urgent acest cod de pe sticlă

apa plata

De multe ori s-a vorbit despre apa plată din comerț și despre cât de bună este ea, într-adevăr. Astăzi vorbim însă de o componentă mai puțin știută prin care putem măsura calitatea apei îmbuteliate, iar această componentă o putem verifica direct pe… sticla de apă.

Pentru a încerca să bei o apă din comerț cât mai sănătoasă și lipsită de impurități, este indicat să verifici ce scrie pe fundul sticlei.

Pe fundul oricărei sticle de plastic este trecut un anumit cod, din lista de mai jos. În funcție de ce litere conține codul respectiv, afli dacă plasticul în care e îmbuteliată apa eliberează sau nu materiale toxice.

Ce înseamnă fiecare cod de pe sticla de apă?

1. PET sau PETE – este simbolul care însoțește sticlele de unică folosință. Acest tip de sticlă poate elibera metale grele si chimicale care vor afecta echilibrul hormonal din corp

2. HDP sau HDPE – Acest simbol însoțește sticlele care nu elibereaza chimicale. Experții îndeamnă să alegi sticle cu acest simbol, dacă vrei să te bucuri de o apă cât mai sănătoasă.

3. PVC sau 3V – Acest tip de sticlă eliberează 2 chimicale toxice care afectează hormonii

4. LDPE – Acest tip de plastic nu este folosit în producția sticlelor ci a sacoșelor de plastic.

Risc de sănătate uriaș: Apa plată din comerț, plină de impurități

5. PP – Plastic alb sau semi-transparent. Acest tip de plastic este folosit la recipientele pentru siropuri sau iaurturi.

6. PS – Folosit frecvent la paharele de cafea sau caserolele de fast-food, acest tip de plastic eliberează substanțe cancerigene.

7. PC sau plasticul neetichetat – Acesta este cel mai periculos plastic din productia mancarii! Eliberează chimicale și este folosit adesea la producția sticlelor de apă pentru sportivi și a cutiilor de mancare.

Citește și:

Revista Presei