Atentie mare! Acest aliment super utilizat de romani poate face ravagii in organism! Cand devine toxic

de: Ana Toma
08 iun. 2020
Atentie mare! Acest aliment super utilizat de romani poate face ravagii in organism! Cand devine toxic

Alimentul pe care cu toții îl folosim fie în mâncăruri tradiționale, fie în îndrăgita pizza poate deveni un pericol. Deși are nenumărate beneficii, specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la acest aliment și urmările pe care le are asupra organismului nostru.

Este vorba despre ciuperci, cele care dau un gust desăvârșit mâncării atunci când sult folosite. De asemenea, acestea sunt ideale pentru o dietă echilibrată.

Ciupercile conțin minerale esențiale, precum fier, cupru și fosfor, iar adăugarea acestora la mesele zilnice te poate ajuta să te simți mai sătul fără a pune kilograme în plus.

Când devin ciupercile un pericol?

Deși sunt vestite pentru nenumăratele beneficii pe care le oferă, ciupercile pot deveni un pericol dacă nu sunt consumate cum trebuie.

Ciupercile sunt un ”super aliment” pentru organism în momentul în care sunt consumate după preparare, acest lucru fiind valabil și în cazul în care au fost preparate supe sau mâncăruri ce conțin ciuperci.

Pericolul apare în momentul în care sunt reîncălzite. Odată cu reîncălzirea, ciupercile își schimbă compoziția de proteine și implicit gustul.

Odată cu modificarea acestor compoziții pot să apară o varietate de probleme digestive (balonări, crampe abdominale, diaree), iar beneficiile lor asupra sănătății vor fi practic inexistente.

Revista presei