Atenție mare! Efectele neștiute până acum ale ceaiului negru! Câte căni aveți voie să beți pe zi și la ce vă poate ajuta! Profesorul Simon Gibbons avertizează

05 nov. 2020
Atenție mare! Efectele neștiute până acum ale ceaiului negru! Câte căni aveți voie să beți pe zi și la ce vă poate ajuta! Profesorul Simon Gibbons avertizează
Ceaiul vă ajută să eliminați toxinele acumulate în corp/ Photo by Caroline Veronez on Unsplash

Ceaiul negru este o băutură cate te salvează în multe situații. Pe lângă faptul că este sănătos, îți aduce o energie puternică datorită faptului că este comparat cu o altă băutură – cafeaua.

Ceaiul negru a adus mai multe discuții în jurul specialiștilor nutriționiști, deoarece pe lângă faptul că are efecte pozitive asupra organismului uman, excesul de ceai negru într-o zi poate aduce mai multe părți negative. Oamenii din lumea științei nu o dată au repetat că este sănătos și recomandat ceaiul negru, dar trebuie să fii foarte atent la cantitatea consumată într-o singură zi. Astfel, în acest articol găsiți cinci beneficii ale ceaiului negru.

Simon Gibbons, profesor de chimie la University College din Londra spune că pentru a avea efecte maxime, trebuie consumate zilnic trei căni de ceai. „Trebuie să laşi ceaiul să se infuzeze cel puţin cinci minute pentru a permite apei fierbinţi să extragă compuşii din plante”, a spus Gibbons.

Nu beți mai multe de atât pentru că poate deveni periculos.

Efectele benefice ale ceaiului negru

Un sistem imunitar rezistent la diferite boli

Această băutură are la bază antigeni de tip alkilamin, care duce la îmbunătățirea sistemului imunitar. Mai mult, specialiștii spun că elementul principal din ceai este tanin, care apară organismul nostru de diferiți viruși. În așa fel, este foarte bine să-l bem în perioada în care în jurul nostru apar epidemii de gripă sau răceală.

Are un efect bun asupra sistemului digestiv

Ceaiul negru are un alt efect pozitiv asupra organismului nostru și mai exact asupra sistemului digestiv, care funcționează mai bine și nu ne dă bătăi de cap. Traninul care poate fi găsit în această băutură aduce un beneficiu la nivelul gastro-intestinal. Iar activitatea digestivă este mai bună.

Elimină toxinele din organism

Nutriționiștii menționează că ceaiul negru este un antioxidant foarte bun pentru sănătatea noastră. Conține polifenolii care participă la eliminarea toxinelor. Toxinele pot să ne ducă la diferite boli care se tratează greu, iar ceaiul negru poate să ne scape de multe problemă.

O sursă de energie

Mai multe cercetări au demonstrat faptul că ceaiul negru ne poate asigura o energie pentru câteva ore. Acest lucru se datorează faptului că are la bază cofeină. Din acest motiv, este foarte important să nu exagerăm, deoarece, asemenea, cafelei, poate să ne suprasolicite inima noastră. Aveți grijă câte căni beți într-o zi.

O concentrare mai eficientă

Acesta este un alt efect pozitiv al ceaiului negru. După ce bei o cană îți dai seama că ești mai atent și mai concentrat la detalii. Nutriționiștii adaugă că acest lucru se datorează faptului că are un aminoacid, care mai este numit și L-teanină. De asemenea, aminoacidul reduce somnolența și dacă consumi băutura înaintea unor cursuri, vei observa că ești mai concentrat și mai liniștit la toată cantitatea de informație.