Atenție mare la varza murată! Nu trebuie să o consumați dacă aveți acest tip de probleme! Vă expuneți unui pericol uriaș! Avertismentul specialiștilor

17 nov. 2020
Atenție mare la varza murată! Nu trebuie să o consumați dacă aveți acest tip de probleme! Vă expuneți unui pericol uriaș! Avertismentul specialiștilor

Murăturile, mai ales cele în saramură, sunt alimente sănătoase cu o serie de beneficii uluitoare pentru organism. Există însă și persoane pentru care, consumul de varză murată spre exemplu, vine la pachet cu riscuri uriașe. 

Varza murată, precum și zeama de varză murată, se recomandă spre a fi consumate frecvent, datorită plusului de vitamina C pe care îl aduce organismului. De asemenea, varza murată contracarează efectele negative ale cărnii roșii și ajută în procesul ed detoxifiere, făcând-o astfel ideală în curele de slăbire.

De asemenea, varza murată se mai recomandă în curele de slăbire și datorită caloriilor scăzute pe care le conține, dar și pentru cantitățile mari de fibre, esențiale pentru o digestie sănătoasă.

Nu în ultimul rând, murăturile, printre care și varza murată, mai sunt recomandate spre consum și datorită mineralelor pe care le conțin, precum magneziu, fier și calciu.

Pericol uriaș: Aceste persoane nu au voie să consume varza murată. Află dacă te numeri printre ei

Chiar dacă este un aliment sănătos, varza murată este interzisă celor care suferă de o serie de afecțiuni, precum bolile renale, afecțiunile gastrice și hepatice, afecțiuni asociate cu retenția de apă, precum și cei care se confruntă frecvent cu dureri de cap sau migrene.

Atenție! Este foarte important și modul în care sunt preparate murăturile. Astfel, faceți tot posibilul să evitați orice adaos de zahăr sau oțet, precum și adaosul de soluții la plic pentru murături comercializate de marile lanțuri de supermarketuri.