Atenție pensionari! Ce pensie puteți încasa dacă ați bifat 35 de ani de muncă și ați avut un salariu mediu. Cum aflați pensia corectă

20 nov. 2020
Atenție pensionari! Ce pensie puteți încasa dacă ați bifat 35 de ani de muncă și ați avut un salariu mediu. Cum aflați pensia corectă

Românii sunt curioși ce pensie vor avea peste câțiva ani, când nu o să mai poată lucra. Din acest motiv, de la CFA România au oferit pentru cei interesați mai multe informații cu ajutorul cărora pot afla ce pensie vor avea. De exemplu după 35 de ani de cotizare, cu condiția că are un salariu mediu pe economie. Ajunge această pensie pentru un pensionar român?

Pensia pe care o poate avea un român peste 35 de ani 

CFA România a oferit un calcul important, din care putem vedea că o persoană care are un salariu lunar de 4.000 de lei net poate avea peste 35 de ani o pensie în valoare de 1.630 lei. Din aceste detalii putem să ajungem la o concluzie ce pensie ne așteaptă dacă avem un câștig lunar mai mare sau mai mic.

Este un calcul util pentru cei care vor cotiza timp de 35 de ani și pot să-și facă o idee ce pensie îi așteaptă la bătrânețe. Astfel, 545 de lei sunt venite de la fondul de pensii private și 1.080 de lei sunt luați din sistemul public de pensii. Acest calcul făcut de CFA România este public și toată lumea poate să-l acceseze.

Reamintim că în România cea mai mare pensie este primită de Gheorghe Balasoiu, în vârstă de 73 de ani. Acesta a fost șef de penitenciar și procuror. A reușit să obțină cea mai mare pensie din țară și lunar în buzunarul lui ajung 73.890 lei brut, mai exact 66.701 lei net. Este o pensie record și se pare că trăiește destul de bine cu acești bani.

Suma pe care o are a investit într-o casă frumoasă în Pitești și își duce o viață normală. Se poate mândri cu o meserie care la pensie îi aduce destul de mulți bani ca să-și poată permite orice dorință și să nu sufere din lipsa de bani.