Atenție pensionari! Se recalculează aceste pensii. Puteți fi vizați! Anunț major de la ministrul Muncii

de: Ana Toma
04 dec. 2020
Atenție pensionari! Se recalculează aceste pensii. Puteți fi vizați! Anunț major de la ministrul Muncii

Atenție pensionari! Vestea pe care mulți o așteptau a venit din partea ministrului Muncii, Violeta Alexandru. Aceasta a anunțat recalcularea mai multor pensii. Zeci de mii de români sunt vizați de noua măsură.

Ministrul Muncii a anunțat soluționarea rapidă a dosarelor de pensii care înregistrează întârzeri. Violeta Alexandru susține că deja se văd progrese și nu vor mai exista dosare de pensie restante. Potrivit ministrului, au fost făcute eforturi uriașe pentru a rezolva aceste probleme.

”Spania- ultimele 2 dosare restante de pensii, iar Italia – ultimele 150 de dosare restante.
Au trecut doar doua săptămâni de la ultimul bilanț și totuși se văd progrese. Sunt case de pensii care au înțeles încă de la început că se poate și au făcut eforturi să recupereze.

Încă puțin și ajungem la ZERO restanțe”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Oamenii nu trebuie să aștepte 

Ministrul Muncii a mai anunțat încă trecută că ministerul pe care îl conduce și casele de pensii din subordine se află ”aproape, foarte aproape de zero restanțe la casele de pensii în emiterea primei decizii de pensionare/a celei rezultate din recalculare”.

Ea preciza că la început au existat peste 18.000 de restanțe cu fel de fel de explicații, însă nu a renunțat deloc.

”Am plecat de la peste 18.000 restanțe. Am auzit toate explicațiile posibile. Am fost criticată de sindicate pentru că se muncește mult. Au crezut că renunț. Nu am renunțat.

La o săptămână de la ultimul meu anunț privind schimbarea directorilor caselor de pensii în care, în pofida insistențelor, rămăseseră restanțe, s-au rezolvat lucrurile. Nu, nu acept nici 2, nici 3 nici 8 restanțe. Niciuna.

Am vrut să le rezolvăm pe toate. Nu se poate să ținem oamenii să aștepte luni de zile un răspuns de la casele de pensii.”, scria Violeta Alexandru într-o postare anterioară pe Facebook.

Violeta Alexandru vrea schimbări 

Ministrul a mai adăugat că nu va renunța până nu va vedea o schimbare în atitudinea funcționarilor din sistem. Ea susține că o comunicare între solicitant și Casele de Pensii este elementară, iar acest lucru este destul de difcil în prezent.

Violeta Alexandru susține că își dorește doar rezultate și va face tot posibilul pentru a obține acest lucru.

”Din evaluarea mea, cele mai multe întârzieri în soluționarea pensiilor comunitare se produc din cauza lipsei de comunicare între casele de pensii și solicitant. Se înregistrează cererea de deschidere a dosarului de pensie și se lucrează dosarul după prea mult timp.

Se rezumă totul, în primă instanță, doar la a primi documente, a le da număr de înregistrare și a le îndosaria. Nu se comunică cu pensionarii din momentul în care se depune dosarul.

Vreau o schimbare de atitudine și voi ajunge acolo, cu toată opoziția din sistem. Cei care sunt performanți au văzut că nu au niciun motiv să se teamă. Când văd performanță, le mulțumesc.

Îmi asum că sunt un ministru antipatic pentru cei care nu vor să rezolve lucrurile. Sincer, nici nu îmi propun să fiu simpatică. Vreau rezultate!

Nu putem sta la nesfârșit pe lucruri nerezolvate. Cei care nu mai au restanțe au înțeles că se poate. Sunt sigură că trăiesc o mare satisfacție astăzi. E meritul lor. Pe mine m-au ajutat să arăt că se poate să facem treabă în administrație. Chiar se poate!”, a mai scris Violeta Alexandru.