Atenție pensionari! S-a luat decizia finală: Când cresc pensiile până la urmă și cu cât

pensionare

Pensionarii români primesc vestea pe care o așteaptau de luni de zile. Violeta Alexandru, a anunțat majorarea punctului de pensii. Ministrul a subliniat faptul că pensionarii nu au fost uitați și își vor primii banii meritați.

După majorarea pensiilor din luna septembrie cu 14%, pensionarii români au așteptat creșterea punctului de pensii din nou, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat până în prezent. Pentru a clarifica situația în fața tuturor românilor, Violeta Alexandru a explicat ce se va întâmpla în următorii ani.

Potrivit ministrului, Guvernul PNL a hotărât faptul că, și în anii viitori va exista o creștere a punctului de pensii, o creștere care poate să fie susținută în buget.

”Noi nu vindem iluzii oamenilor, nu aruncăm în stânga și în dreapta cu procente doar pentru că ne dorim să fim simpatici în ochii oamenilor. Suntem niște oameni responsabili și căutăm soluții, dar întotdeauna ne uităm cu posibilitățile bugetare și nu mințim pe nimeni”, a dezvăluit ministrul în direct la România TV.

Se va întâmpla la finalul anului 

De asemenea, Violeta Alexandru a mai precizat că mai sunt doar câteva săptămâni până se va afla ”care este proiecția pentru anul viitor”.

”Suntem în strânsă colaborare eu și domnul ministru Cîțu, vom vedea la finalul anului care este proiecția pentru anul viitor. Intenția noastră este ca pensiile să crească în continuare, o spun foarte clar.

Aceste calcule se fac alături de colegii de la Finanțe, ca să poată avea ce calcula, adică să poată să aibă în buget o situație încurajatoare pentru anul viitor. Obiectivul nostru, după ce am mărit pensiile, așa cum ne-am și angajat, obiectivul nostru imediat a fost să sprijinim angajații și angajatorii.

Pentru mine este un semn încurajator faptul că avem în acest moment 5.588.000 de angajați activi. Asta înseamnă o creștere cu 7.000 față de luna precedentă. Ce îmi arată mie acest lucru? Îmi arată că toate măsurile guvernului vin în sprijinul angajaților și angajatorilor.

Subliniez încă o dată: plățile care se fac din buget sunt plăți făcute din munca celor care în acest moment activează în România. La ei ne uităm, așa cum ne-am uitat cu respect și la pensionari, la ei ne uităm să găsim soluții să îi ajutăm în continuare pentru a nu-și pierde locurile de muncă, pentru a avea în continuare un venit și, bineînțeles, pe baza muncii lor, pentru a exista contribuții la buget”, a adăugat Violeta Alexandru.

Pensionarii nu vor fi păcăliți

Ministrul și-a încheiat declarația menționând faptul că românii nu vor fi ”nici păcăliți” și nici ”mințiți”, iar atât Ministerul Finanțelor cât și Ministerul Muncii fac eforturi uriașe pentru a sprijinii cifrele.

”Prin urmare, la finalul anului, până în finalul anului, Ministerul Finanțelor va face o evaluare a impactului pe care pandemia l-a avut asupra celei de-a doua părți a anului în economie. Ca să pot să faci niște proiecții, trebuie să te sprijini pe toate aceste cifre care îți arată ce poate susține bugetul și pentru anul viitor.

Noi nu mințim, vă spun încă o dată, noi nu păcălim și cred că cei care urmăresc viața politică și ceea ce se întâmplă în societate fac ușor diferența între promisiuni”, a mai spus Violeta Alexandru.

Vezi și S-a greșit calcularea a mii de pensii. Cui datorează statul bani? Vezi dacă ești pe listă

Citește și:

Revista Presei