Atenție pensionari! Se schimbă totul legat de pensie. Cum se va ieși de acum la pensie! Anunț de ultimă oră de la Violeta Alexandru

de: Ana Toma
17 nov. 2020
Atenție pensionari! Se schimbă totul legat de pensie. Cum se va ieși de acum la pensie! Anunț de ultimă oră de la Violeta Alexandru
Photo by Huy Phan on Unsplash

Anunț de ultimă oră de la ministrul Muncii. Violeta Alexandru dă vestea așteptată de toți românii. Cum se poate ieși la pensie de acum? Totul devine mult mai simplu, iar noua procedură va fi pe placul tuturor.

Violeta Alexandru a anunțat simplicarea procedurii prin care românii ies la pensie. Aceasta a anunțat că nu va mai fi nevoie decât de un singur drum la Casa de Pensii, iar românii trebuie să urmeze doar trei pași importanți pentru a face acest lucru.

Potrivit ministrului, toate documentele vor fi trimise electronic, iar tot ce este necesar va fi publicat pe un site dezvoltat chiar de Violeta Alexandru.

”Un singur drum la Casa de Pensii!” Toate documentele se trimit electronic înainte, se comunică cu reprezentanții caselor și după ce totul este în regulă, se programează venirea la Casa de pensii pentru ridicarea deciziei. În viitor mi-aș dori ca această decizie să fie trimisă prin poștă, cu un mesaj de mulțumire din partea statului pentru toată munca depusă de-a lungul vieții profesionale.

Pentru a le fi cât mai ușor oamenilor să își pregătească documentele în vederea pensionării și pentru că vreau să forțez lucrurile pentru modernizarea serviciilor caselor de pensii, am dezvoltat site-ul: www.pensiamea.ro.

Este făcut cu voluntari; foarte mulți oameni au simțit că vreau să facem treabă la Ministerul Muncii. Și au venit să ajute. România chiar are resurse ca să îi fie bine. Eu sunt foarte încrezătoare că #sepoate. Am pornit această inițiativă deoarece românii merită o tranziție simplă și ușoară către pensionare. Fără zeci de drumuri la instituțiile publice. Fără mormane de copii xerox. Fără griji și stres”, a scris Violeta Alexandru pe contul de facebook.

Fără stres și drumuri obositoare

Ministrul Muncii a mai precizat că de acum, românii nu vor mai avea parte de stres sau de drumuri obositoare după munca depusă în toți acești ani.

”La baza întregii dezvoltări economice stau milioane de români. Când ajungeau la finalul carierei, românii erau întâmpinați cu un haos birocratic, cu stres și drumuri obositoare. Un mod foarte neplăcut de a fi răsplătit pentru deceniile de muncă pe care le-au depus.

Cred că românii merită mai mult decât atât. De aici a plecat și inițiativa mea „Un singur drum la Casa de Pensii”. Cu un nume sugestiv, această inițiativă are ca scop digitalizarea și simplificarea procesului de pensionare. Am luat această inițiativă din respect față de români și cu gândul la siguranța lor pe timpul pandemiei”, a adăugat ea.

Cum se iese la pensie 

Potrivit ministrului, există trei pași simpli pentru a ieși la pensie, pe care oricine îi poate urma. De asemenea, ea a mai precizat că urmează și alte soluții pentru ”a respecta oamenii care au muncit în această țară”.

”De astăzi, românii pot ieși la pensie cu un singur drum la Casa de Pensii, urmărind doar 3 pași simpli:

1. Adună toate documentele cerute.
2. Încarcă documentele pe site-ul CNPP.
3. Programează-te pentru a ridica decizia de pensionare.

Să îmi spuneți și voi dacă ajută. Ideea a plecat de la dialogul meu constant cu pensionarii. Mă tot gândesc la soluții pentru a respecta oamenii care au muncit în această țară. #UnSingurDrumLaCasaDePensii”, a mai scris Violeta Alexandru.