Atenție pensionari! Se recuperează pensiile pierdute. Cine va beneficia de noua măsură

de: Ana Toma
11 apr. 2021
Atenție pensionari! Se recuperează pensiile pierdute. Cine va beneficia de noua măsură

Pensionarii românii primesc o veste bună. Chiar dacă pensiile lor nu au fost majorate în acest an, așa cum așteptau mulți dintre ei, o altă propunere legislativă a fost adoptată și va fi de mare ajutor pentru foarte multe persoane.

Pensiile pierdute vor fi recuperate, după cum spune propunerea legislativă pentru completarea articolului 107 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Pensiile care vor fi recuperate

Propunerea legislativă a fost inițiată de Florin Roman și a fost adoptat în această săptămână de câtre deputați. Aceasta are rolul de a reglementa recuperarea pensiilor pierdute în urma unor erori.

Despre ce erori este vorba? Ei bine, practic, pensionarii cărora le-au fost calculate pensiile într-un mod greșit, își vor putea recupera banii fără a mai exisat vreun termen de prescripție. 

 În termenli legislativi, propunerea inițiată de liberalul Florin Roman, vizează completarea Legii nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul reglementării unei excepţii de la regula privind termenul general de prescripţie pentru recuperarea de către beneficiarul dreptului de pensie a sumelor neplătite de către organul administrativ competent din cauza unei erori materiale intervenite în procesul administrativ de evaluare, prelucrare şi redactare a datelor în vederea emiterii deciziei de pensionare sau a datelor înscrise în aceasta ori în sistemul electronic de punere în plată a deciziei.

Pensionarii vor avea pensii corecte

După adoptarea proiectulu legislativ, deputatul Florin Roman a fost cel mai mulțumit de votul dat de deputați. Conform acestuia, noua lege este un pas înainte pentru pensionari, care se vor bucura de banii munciți întreaga viață, făr ăcalcule eronate. 

Nimeni nu trebuie să se mai teamă că o pensie calculată greşit va fi mai mică”, a mărturisit Florin Roman.

De asemenea, deputatul liberal a mai declarat că de acum, pensionarii nu trebuie să se mai gândească că vor fi păcăliți și nimeni din sistem nu va mai putea tăia vreodată o pensie în mod greșit. 

”Vă mulţumesc tuturor pentru votul de astăzi şi e important să transmitem acest mesaj de la tribuna Parlamentului, ca fiecare pensionar să ştie că nimeni nu-l mai poate păcăli sau nimeni nu-i mai poate tăia din pensie în mod greşit”, a arătat Roman.