Atenție români! ANAF vine cu cele mai proaste vești! Devine obligatoriu pentru toată lumea de pe 14 iunie

29 mai 2020
Atenție români! ANAF vine cu cele mai proaste vești! Devine obligatoriu pentru toată lumea de pe 14 iunie

Pandemia pare să intre într-o fază terminală sau cel puțin în perioada aceasta caldă. Numărul infectărilor a mai scăzut, iar în cele din urmă Guvernul Orban a reușit să țină lucrurile sub control. Acum viața își reia cursul, la fel și ANAF, care a făcut un anunț important pentru toți românii.

Așadar începând cu 14 iunie 2020, vor fi reluate popririle bancare pentru datoriile fiscale. Acestea au fost oprite pe perioada stării de urgență, dar și timp de 30 de zile, după terminarea acesteia.

Start la popriri

Astfel, ulterior termenului de 30 de zile de la încetarea stării de urgență, măsurile de executare silită prin poprire vor începe sau se vor continua conform dispozițiilor legale în vigoare, aplicându-se în mod corespunzător prevederile Ordinului Ministrului Finanțelor Publice 1.665/2020 (ordinul care reglementează sistemul e-Popriri – n. red.).

Ținând cont de cele de mai sus, menționăm că implementarea sistemului informatic e-Popriri se va realiza după împlinirea termenului de 30 de zile de la încetarea stării de urgență, anuță cei de la avocatnet.ro.

Deci, cum starea de urgență s-a finalizat pe 14 mai 2020, cele 30 de zile de suspendare a popririlor bancare se vor termina la finalul zilei de 13 iunie 2020.

Tags: