Beneficiile neștiute ale untului de cacao. Tratează extrem de multe afecțiuni. Cum îl folosești

cocoa-butter

Suntem obișnuiți să auzim că untul de cacao este folosit în prepararea cremelor hidratante, însă dincolo de beneficiile externe pe care le oferă, acesta este aliatul perfect în lupta cu mai multe boli, printre care și cancerul. 

Secretul stă în grăsimile vegetale pe care acesta la conține. Potrivit cercetătorilor, acesta sunt utile pentru reducerea riscului de afecțiuni cardiovasculare. De asemenea, untul de cacao mai conține compuși polifenolici care reduc inflamațiile și previn întărirea arterelor.

Astfel, el poate fi integrat foarte ușor în cadrul unei diete diete antiinflamatoare, în special în meniul pentru artrita reumatoidă.

Un alt lucru neștiut despre untul de cacao este că accelerează metabolizarea grăsimilor și previne atacul de cord. Din acest motiv poate fi integrat cu succes în cadrul unei diete antiinflamatoare, în special în meniul pentru artrita reumatoidă.

Te scapă de inflamații

În cazul în care nu știai, compoziția de acizi grași plus antioxidanți a untului de cacao poate reduce în mod eficient inflamarea pielii. Astfel, în cazul în care de confrunți cu eczemă, psoriazis, rozacee sau alte iritații, poți folosi untul de cacao pe zonele afectate, pentru a readuce starea de confort și a proteja pielea împotriva factorilor iritanți sau alergeni.

Acest lucru este valabil și în interiorul corpului. Dacă alegi să consumi unt de cacao, pielea ta va fi fortificată din interior.

Îți crește imunitatea

Puțini știu faptul că polifenolii pe care îi conține untul de cacao acționează similar cu antioxidanții. Astfel, odată consumat, acesta impulsionează sistemul imunitar.

Un alt beneficiu pe care îl are este stoparea mutațiilor la nivel celular și deteriorarea ADN-ului, prevenind astfel bolile autoimune, sindromul oboselii cronice, afecțiunile cardiovasculare și cancerul.

Revista Presei