Rețeta pentru cel mai bun griș cu lapte din lume. Care este secretul marilor bucatari pentru a-l face delicios

tort-4
  1. Grișul și laptele ne duc mereu cu gândul la copilărie, iar combinate ne dau unul dintre cele mai gustoase deserturi pe care îl putem consuma oricând dorim. Iată rețeta pentru cel mai bun tort cu griș și lapte. Surpriza stă în interiorul lui. Marii bucatari se folosesc de asta.

Rețeta este una foarte simplă și nu ai nevoie de niciun cuptor pentru a o prepara. Secretul gustului stă în lungura de cacao pe care o vei adăuga în interiorul tortului.

De ce ai nevoie

  • 150 g biscuiți rotunzi
  • 1 l lapte
  • 10 linguri griș
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 200 g unt
  • 1 lingură cacao
  • 1 borcan de compot de piersici (900 g)
  • 20 g gelatină
  • Kiwi

 Cum se prepară

Se pune laptele pe foc, iar atunci când e călduț se adaugă grișul și zahărul apoi se fierbe amestecând continuu până se îngroașă.

Când e gata grișul cu lapte, se toarnă esența de vanilie și se lasă să se răcească. Se freacă apoi untul cu mixerul, apoi se amestecă cu grișul rece, tot cu ajutorul mixerului.

Se pune apoi jumătate din grișul cu lapte într-un vas și se amestecă cu cacaoua, folosind mixerul. Se pun apoi biscuiții, strânși unul lângă altul, într-o formă de tort de diametrul 23 cm, cu pereții detașabil, iar peste biscuiți se pune prima dată crema cu cacao, după care se va întinde și crema albă pe deasupra.

Se scoate din compotul de piersici câteva linguri de sirop, se încălzește puțin și se dizolvă în el gelatina. Piersicile din compot se bagă în blender, se zdrobesc, apoi se adaugă gelatina. Se toarnă acest amestec pe deasupra tortului și totul se pune la frigider pentru cel puțin 3 ore.

Se poate orna cu kiwi sau cu orice alte fructe dorești.

Revista Presei