Beți acest ceai în zilele următoare! Este considerat o adevărată licoare miraculoasă. Ajută în digestie și migrene, plus în alte afecțiuni. Cum se prepară corect

ceai
Photo by Louis Hansel @shotsoflouis on Unsplash

Este destul de dificil să găsim acel remediu care să trateze mai multe afecțiuni în același timp, însă acest ceai se pare că ne oferă tot ceea ce avem nevoie, iar pe lângă asta, este absolut delicios. 

În cazul în care nu știai până acum, toate preparate din lavandă, atât ceaiurile cât și tincturile au extrem de multe beneficii. Ceaiul de lavandă este recomandat în cazul balonărilor, migrenelor, iar  tinctura și uleiul sunt indicate în nevroză și în suprasolicitarea psihica.

De asemenea, în cazul afecțiunilor respiratorii precum gripa, bronșita sau tuse convlusivă, terapia internă cu ulei și ceai de lavandă este cea mai bună soluție.

Acest lucru se datorează compoziției lavandei. În compoziția acestei plante cu adevărat uimitoare, au fost identificate peste 40 de componente care nu pot fi obținute pe cale de sinteză în laborator. În compozitia plantei se regăsesc alcoolul olifalic, acidul acetic, taninul și principiile amare, care îi dau lavandei caracteristica vindecatoare pentru mai bine de 70 de boli.

În cazul persoanelor care suferă de anxietate, lavanda rămâne soluția cea mai simplă. Ea poate reduce starea de agitație și anxietate, poate atenua simptomele depresiei, combate insomnia și et scapă și de dureri.

Cum se consumă corect 

Ceaiul de lavandă trebuie consumat corect pentru a oferi beneficiile menționate anterior. În cazul persoanelor care suferă de insomnie, anxistate sau agitație, aceștia trebuie să consume acest ceai de trei ori pe zi.

Se lasă la infuzat 0,8 g pana la 1,5 g de flori uscate de lavandă (o linguriță pana la 2 lingurite de flori) în 150 ml de apă fiartă timp de 5 până la 10 minute. Acest ceai se poate bea de pana la 3 ori pe zi, în funcție de afectiuni, sau înainte de culcare pentru a combate insomnia.

De asemenea, ceaiul se prepara din patru linguri de plantă și din 500 ml de apă, care se fierb cinci minute. Se bea zilnic cate o cană cu ceai, îndulcit cu o linguriță de miere, după fiecare masă principală. Rezultatul va fi o relaxare puternică.

Revista Presei