Boala de care suferă Marius Moga. A avut nevoie de ajutorul unui specialist. Cum se manifestă

de:
29 iul. 2021
Boala de care suferă Marius Moga. A avut nevoie de ajutorul unui specialist. Cum se manifestă

Marius Moga a cunoscut succesul încă de la 21 de ani. A produs hit după hit devenind unul dintre cei mai de renume artiști din România, însă și succesul are prețul său, iar artistul o știe cel mai bine.

Celebritatea vine la pachet și cu mai multe dezavantaje, iar Marius Moga a simțit repercursiunile pe propria sa piele. Recent, aceasta a mărturisit că suferă de sindromul impostorului, care l-a trimis direct la cabinetul pshologului.

Cum se manifestă sindromul impostorului

Probabil vă întrebați cum se manifestă această afecțiune. Ei bine, deși stima de sine a artistului ar fi trebuie să crească în urma realizărilor sale, Marius Moga a fost asaltat de gânduri negre, simțindu-se practic ”un impostor”.

Mai mult de atât, el povestește că s-a sabotat singurul de-a lungul carierei sale, mărturisind că nu se apreciază deloc. Psihologii însă i-au dat artistului toate sfaturile necesare pentru a depăși acest moment.

”Eu nu sunt bun cu mine. Vreau să zic că eu am considerat întotdeauna că prima piesă pe care am avut-o No. 1 a fost, de fapt, cea mai slabă și anume, Ți-am promis, de la Akcent. Motivul pentru care am făcut asta este că atunci când faci multe piese, te apucă un sindrom al impostorului și ai impresia că o faci prea ușor. Mi-au spus niște psihologi că sunt pe cărări greșite.

Oamenii nu-și dau seama, dar eu chiar îmi fac prea ușor treaba și sunt plătit să fac asta. E ceva ce te afectează. Ai impresia că păcălești niște oameni, dar în realitate îți iese foarte ușor muzica pentru că o faci cu drag și cu pasiune”, aspus Marius Moga în cadrul podcastului lui Gojira.

”Alții se chinuie mai mult”

Marius Moga mărturisește că psihologul a reușit să îi deschidă ochii și să-l facă să vadă situația așa cum e în realitate. Artistul susține că nu doar el s-a confruntat cu o astfel de afecțiune ci și alte persoane care fac lucruri bine, ușor și au rezultatele dorite.

”Doamna psiholog m-a întrebat de ce ar vrea să vină toți la mine să mă caute dacă nu aș avea ce le trebuie. Și i-am spus că mi se pare că o fac prea ușor, iar alții se chinuie mai mult. Și rămâne treaba lor dacă se chinuie mai mult. E un sindrom al impostorului pe care îl simte orice om care face un lucru bine și ușor. Sunt mulți oameni care suferă din chestia asta (…) oameni mari, de succes”, povestește Moga.

Artistul a mai mărturisit că cei mai mulți oameni de succes nu au auzit niciodată expresia ”muncește” așa că și-au setat creierul într-o manieră mult mai eficientă, iar rezultatele nu au încetat să apară.

”Nu le-a spus nimeni niciodată că expresia muncește, că dacă muncești, o să ai nu este așa. Dacă tu ți-ai setat creierul că trebuie să muncești puțin și eficient, vei face asta. Dacă ți-ai setat creierul că trebuie să muncești mult ca să ai ceva în viață, ce crezi? O să muncești mult ca să ai ceva în viață. Orice iți setezi de mic copil, vei căra cu tine toată viața”, a mai continuat artistul.