Boala năucitoare de care suferă Mircea Radu. S-a descis să spună adevărul: are dureri foarte mari

30 dec. 2020
Boala năucitoare de care suferă Mircea Radu. S-a descis să spună adevărul: are dureri foarte mari
Mircea Radu a prezentat mulți ani emisiunea Din Dragoste de la Antena1

Mircea Radu fusese numit director de comunicare la Televiziunea România la începutul lunii iulie, dar după o serie de scandaluri legate de declarația lui de avere, care nu a fost foarte inexactă, acesta a fost nevoit să renunțe la functie.

Eu am cerut să fiu eliberat din funcția pe care o am, de șef al comunicării TVR„, a scris acesta pe Facebook, subliniind și că argumentele lui au fost acceptat și înțelese. Deși părea că este foarte entuziamat de noua poziție, iar demisia îl va afecta, Mircea Radu a dorit să arate tuturor că a trecut foarte repede peste moment, iar pe paginile lui de pe rețelele de socializare curg postări postările pozitive.

„Am fost la Lacu Roșu și mi-a plăcut imaginea asta atât de mult încât am stat cu ochii-n depărtările alea minute-n șir. Numai în fața mării mi se mai întâmplă astfel de exerciții mute de admirație”, a scris fostul prezentator de la Din Dragoste.

Boala de care suferă Mircea Radu

Și dacă frumosul albului l-a fascinat atât de mult, nu același lucru se poate spune despre boala care-l chinuie de ceva timp, dar despre care vorbește cu multă nonșalanță. Spondiloza cervicală nu este o afecțiune gravă, dar destul de dureroasă, simptomele putând fi ușoare, moderate sau severe.

„Noapte grea, cu somn întrerupt din cauza spondilozei cervicale de care sufăr. Am coborât în bucătărie şi am umblat în raftul cu medicamente – ştiam unde e dar nu m-am uitat în el niciodată – am găsit pastile de toate felurile, mici, rotunde, lunguieţe, colorate pentru afecţiuni care nu mi-ar fi trecut prin cap că există.

Şi un plasture pe bază de ardei iute; cum ar fi să îl iau cu mine şi să-l înmoi în ciorbă la un restaurant? Era linişte, vecinii dormeau şi câinii lor şi canarii lor şi pisicile lor toate. Cerul era senin, cu stele, o lună şi un avion ce pâlpâia în drumul lui spre vest, Paris – London – New York, cum scrie pe sticluţele de parfum. Mi-a venit să beau un pahar de vin; aveam o sticlă deschisă deja, cu un cabernet sauvignon profund şi catifelat şi să ascult «River Is Waiting» a domnului John Fogerty, dar am renunţat la ambele; nu avea niciun sens, durerea nu mi-ar fi trecut.

Am înghiţit paracetamol cu apă de la robinet – «s-o laşi să curgă mai mult dacă vrei mai rece» am auzit în minte vocea asta familiară, de demult, din copilăria mea. M-am aşezat în pat, pe spate, aşteptând cu ochii deschişi ameţelile şi amorţeala pentru că, din ce am citit, spondiloza nu vine niciodată singură”, scria Mircea Radu pe blogul personal în urmă cu ceva timp.

Ce este spondiloza cervicală și ce simptome prezintă

Spondiloza cervicală nu este o boală gravă, dar poate fi foarte dureroasă. Ea apare, în general, odată cu înaintarea în vârstă, dar nu numai și este practic o degenerare a coloanei vertebrale.

Un simptom care apare la mare majoritate a celor care suferă de această afecțiune este durerea din zona omoplatilor. Uneori, aceasta poate coborî spre braț până la degete. Durereapoate devenit destul de intensă atunci când persoana în cauză stă în picioare, în poziții care nu sunt tocmai comode, strănută, tușește sau înclină gâtul pe spate.

Un alt simptom destul de frecvent este slăbiciunea musculară, ceea ce poate îngreuna ridicarea brațelor sau căratul anumitor obiecte.

Alte simptome ale spondilozei cervicare sunt: un gât rigid care se înrăutățește, durere în partea din spatele capului, reflexe anormale, spasme musculare, furnicături și amorțeală în zona umerilor și a mâinilor, iar uneori pot apărea și la picioare.

Simptome care apar destul de rar includ pierderea echilibrului, dificultăți la înghițire, pierderea controlului vezicii sau a intestinului (incontinență). Aceste simptome necesită un consult medical rapid.