Cafeaua, interzisă pentru aceste persoane! Poate agrava simptomele bolii. Cine nu are voie să o consume

de:
18 iun. 2021
Cafeaua, interzisă pentru aceste persoane! Poate agrava simptomele bolii. Cine nu are voie să o consume
Foto: Mike Kenneally on Unsplash

Cafeaua este nelipsită din viețile multor persoane, iar deși are beneficii uimitoare asupra sănătății, există oameni care trebuie să o evite. Poate agrava simptomele unor afecțiuni, devenind un pericol pentru organism.

Într-adevăr, cafeaua este bogată în antioxidanți, dar și vitamine, însă pentru anumite persoane, acest lucru nu este prea benefic. Avem mai multe categorii de persoane care se pot confrunta cu efecte nedorite după o simplă ceașcă de cafea.

Persoanele care nu trebuie să consume cafea

Cei care au sndromul intestinului iritabil trebuie să uite de cafea, iar dacă nu se poate, să limiteze consumul ei. Puțini știu, însă cofeina crește risculd e episoade diareice, acesta fiind un simptom specific unei astfel de afecțiuni.

Se poate opta pentru cafeaua decofeinizată, dar aceasta trebuie consumată călduță și nicidecum fierbinte. Acești pacienți trebuie să evite pe cât se poate orice lichid fierbinte, deoarece motilitatea intestinală va fi stimulată excesiv.

Persoanele care suferă de sindromul refluxul gastroesofagian trebuie să evite și ele cafeaua. În cazul în care nu știai, cofeina slăbește sfincterul esofagian interior, ducând la simptome neplăcute precum arsuri în piept, răgușeală, dar și balonare.

Persoanele care suferă de anxietate trebuie să uite de cafea

Epilepsia este și ea o boală în cadrul căreia cafeaua trebuie ștearsă de pe listă. Cafeina crește riscul de convulsii și nimeni nu își dorește așa ceva.

Mai mult de atât, persoanele anxioase sau care se confruntă cu tulburări ale somnului nu trebuie să consume nici ele cafea, în special după orele prânzului sau cel puțin cu șase ore înainte de culcare. Specialiștii din domeniul sănătății recomandă înlocuirea acesteia cu un ceai.

Cei care suferă de atacuri de panică vor fi nevoiți să uite și ei de cafea. Studiile au demonstrat că simptomele pot fi agravate de cafeină, care este un stimulent.

Nici în cazul femeilor care alăptează cafeaua nu este recomandată în condițiile în care cafeina are efect diuretic și poate duce la deshidratare. De asemenea, femeile însărcinate ar trebui să consume cel mult două căni de cafea pe zi. Specialiștii susțin că un consum prea mare de cafea poate duce la producerea unui avort spontan.