Camelia Potec a spus adevărul: de ce au refuzat, de fapt Sorana Cîrstea și Simona Halep să meargă la Jocurile Olimpice de la Tokyo

18 iul. 2021
Camelia Potec a spus adevărul: de ce au refuzat, de fapt Sorana Cîrstea și Simona Halep să meargă la Jocurile Olimpice de la Tokyo

A fost dezamăgire mare în rândul fanilor tenisului când Simona Halep și Sorana Cîrstea au anunțat că nu vor merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Au urmat apoi Irina Begu și Patricia Țig, care au făcut aceeași alegere ca și colegele sale. Camelia Potec, președintele Federației Naționale de Natație rupe tăcerea și spune adevărul despre situația creată.

Simona Halep a suferit o ruptură la gambă în turneul de la Roma și a fost obligată să se retragă și de la Rolland Garros și de la Wimbledon. Inevitabil a fost nevoită să renunțe și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, nefiind refăcută. Anunțul ei a picat ca un trăznet pentru delegația României. Ea era și purtătoarea drapelului național la festivitatea de deschidere.

Sorana Cîrstea rămăsese marea șansă la medalii, în tenis, dar și ea a spus că nu va face deplasarea la Tokyo pentru că este accidentată. Ea a acuzat dureri la coapsă, iar Ion Țiriac a spus că probabil va lipsi două luni de pe teren. Deși era înscrisă în turneul de la Palermo, s-a retras și de acolo.

De ce nu participă Sorana Cîrstea și Simona Halep la Jocurile Olimpice de la Tokyo?

Mulți nu au crezut în justificările fetelor în ceea ce privește accidentările, așa că prietena lor, Camelia Potec le-a sărit în ajutor și a ținut să spună cum stau lucrurile.

”Sunt prietenă bună cu Simona, Sorana și cu toate fetele de la tenis. Motivația de a nu participa la aceste Jocuri Olimpice a fost una clară, apropo de accidentări. Ceea ce doresc eu să spun în momentul de față e că ele la toate turneele le care participă reprezintă țară.

Ne bucurăm de fiecare dată când reușesc să câștige turnee. În dreptul numelor lor apare și steagul României și numele țării. Ele își reprezintă în continuare cu cinste țara. Mi-e greu să cred că dacă nu ar fi fost accidentate ar fi refuzat să vină să participe la această ediție a Jocurilor Olimpice.

Unele fete au participat și la alte ediții. Eu am stat cu Sorana în cameră la una dintre ediții. Ne știm foarte bine și știu cât de mândră a fost să își reprezinte țară la acea ediție a Jocurilor Olimpice. Eu sunt convinsă că și-au dorit să participe”, a mărturisit Camelia Potec, pentru playsport.ro.

Și-au înscenat fetele din tenis accidentările?

Președinta Federației Naționale de Natație, care speră să vină acasă cu măcar o medalie, fie din partea lui David Popovici, fie din partea lui Robert Glință nu crede că tenismenele și-au înscenat accidentările pentru a evita participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

”La partea cu accidentările însă, sportivii știu cel mai bine. Nu cred că e normal să spunem noi că da, ar fi putut participa. E o minciună asta. Sănătatea sportivilor e cea mai importantă. Dacă vor continua să concureze sau chiar și pentru viitorul lor ca om. Eu nu îmi permit să pun la îndoială acest lucru. Nu sunt medic.

Le respect mult prea mult. În al treilea rând, avem dovadă că unele fete au fost la Jocurile Olimpice și până acum și nu cred că după mai mulți ani și-au dat seama că nu mai vor să reprezinte România. Am vorbit mai mult la tenis pentru că le știu pe fete”, a conchis Camelia Potec.

Ion Țiriac anunțase că tenisul românesc nu va avea reprezentare românească la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ulterior Monica Niculescu și Raluca Olaru au anunțat că vor participa împreună în proba de dublu, iar Mihalea Buzărnescu la simplu.

Aceasta din urmă a spus că era capabilă să-și achite ea biletul de avion și cazarea numai ca să meargă la Olimpiadă și să-și vadă visul de mic copil împlinit.