Când vom ieși din case fără masca de protecție. Medicul Emilian Imbri contrazice orice previziune

de: Ana Toma
30 mart. 2021
Când vom ieși din case fără masca de protecție. Medicul Emilian Imbri contrazice orice previziune
Sursă Foto: Healthline

Toți așteptăm momentul în care vom putea să ieșim din case fără masca de protecție și vom putea merge la cinema, restaurante și nu numai fără nicio grijă. Speculațiile sunt multe, însă medicul Emilian Imbri le contrazice pe toate.

Deși campania de vaccinare a prins viteză, același lucru se poate spune și despre numărul infectărilor care crește în ciuda restricțiilor impuse. Emilian Imbri este de părere că va mai dura ceva timp până vom putea spune adio măștii de protecție.

Când vom scăpa de masca de protecție

Florin Cîțu a anunțat la că 10% din populație au fost vaccinați până la finele lunii martie, iar această veste dă încredere atât autorităților cât și românilor.

Premierul le-a mărturisit acestora că dacă numărul de vaccinuri va continua să crească, în toamna acestui an masca de protecție va deveni doar o amintire.

“2 milioane de oameni vaccinați anti-COVID, adică 10% din populație, până la sfârșitul lunii martie, în România. În acest weekend vom ajunge la primul million de români vaccinați cu prima doză. Sunt veștile bune care trebuie să ne facă să respectăm în continuare măsurile de protecție. Dacă mergem cât mai mulți să ne vaccinăm, în toamnă putem renunța la purtatul măștii”, spunea premierul țării.

Previziunea lui Emilian Imbri contrazice orice altă ipoteză

Deși premierul Florin Cîțu le-a spus românilor că masca de protecție nu va mai fi obligatorie în toamna acestui an, medicul Emilian Imbri are o cu totul altă previziune. Potrivit acestuia, masca de protecție va fi obligatorie în continuare, chiar și anul viitor.

Medicul vine și cu o serie de ipotze solide, conform cărora, indiferent de numărul de persoane vaccinate, o astfel de afirmație nu poate fi făcută cu atâta fermitate.

”Fiecare poate să facă orice fel de afirmație. Nici dacă ar fi ministrul Sănătății care ar primi de la o comisie de super specialitate acest mesaj, nu cred că ar avea curajul să spună cu atâta fermitate”, a mărturisit, Emilian Imbri, la B1 Tv.

Acesta a mai adăugat că masca de protecție va putea fi dată, într-adevăr, jos, însă doar când nu este nimeni prin preajmă.

”Sigur că putem să dăm masca jos, dar condiția este să nu fie nimeni în preajma noastră. Eu aș spune că nu vom putea să lăsăm masca nici anul viitor, indiferent de câți vaccinați am fi”, a declarat Emilian Imbri.