Ion Cristoiu, acuzații extrem de grave la adresa Maiei Morgenstern. Acesta susține că șeful SRI, Eduard Hellvig, premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis sunt implicați

28 mart. 2021
Ion Cristoiu, acuzații extrem de grave la adresa Maiei Morgenstern. Acesta susține că șeful SRI, Eduard Hellvig, premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis sunt implicați

Maia Morgenstern a primt în urmă cu câteva zile un e-mail de la un cetățean pe nume Andrei Illarie, care s-a recomandat drept membru AUR. Textul transmis este de o agresivitate rar întâlnită și conținea inclusiv amenințări cu moartea la adresa marii actrițe. Aceasta a făcut totul public și s-a adresat și organelor de ordine.

Cu ajutorul SRI, au putut fi identificate IP-urile reale, de unde ar fi fost transmis e-mailul, iar în acest moment dosarul a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Deși agresorul a indicat că ar fi acționat în numele AUR, liderul partidului, George Simion neagă orice legătură cu acest eveniment.

Jurnalistul Ion Cristoiu a publicat ieri pe Youtube un clip, în care aduce o serie de acuzații halucinante. Acesta susține că tot acest episod este de fapt o diversiune, care ar avea drept scop discreditarea AUR. Mai mult decât atât, el spune că în spatele acestei povești s-ar afla deputatul PNL, Alexandru Muraru, fratele fostului consilier prezidențial, Andrei Muraru, cel care este noul ambasador al României în SUA.

Ion Cristoiu insistă că la această ideea ar fi contribuit și Maia Morgenstern, dar și șeful SRI, Eduard Hellvig, premierul Florin Cîțu, dar și președintele Klaus Iohannis. Reacția publicistului este una de-a dreptul șocantă, iar ipoteza lui este extrem de greu de crezut.

Ion Cristoiu, acuzații grave la adresa Maiei Morgenstern

„În fața unui email delirant, ca un cetățean responsabil, ea (n.r. Maia Morgenstern) știe că un asemenea email nu se dă imediat publicității.

Dacă primesc un asemenea email, îl dau imediat publicității? Mă duc la Poliție să-l intercepteze, să-l cerceteze. Poate pe autor nu-l cheamă de fapt Andrei, ci Ianoș?

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Există Andrei Ilarie? Dacă există, să vedem cine e. Poate e vreun nebun de la psihiatrie. Și-atunci n-am voie să dau, eu, Maia Morgenstern, este absolut iresponsabil. Ea ar trebui sancționată pentru că creează o diversiune.

N-aș fi tresărit dacă Maia Morgenstern n-ar mai fi făcut una, cu ceva timp în urmă. A povestit ceva vag, despre o întâlnire, fără să spună unde și când, că ar fi auzit pe cineva zicând „s-o facem jidănește”. Deci n-a făcut-o pe ea „jidoavă”. Ea a spus că a apucat-o tremuratul. Nu cred, e totuși Maia Morgenstern, o femeie matură, nu o copilă de 15 ani.

O știu de zeci de ani pe Maia Morgenstern, a spus Cristoiu în clipul său de pe Youtube.

Cristoiu îi acuză pe Iohannis, Cîțu și Hellvig de conspirație împreună cu Maia Morgenstern

„AUR nu e antisemit. Pentru că Lavric a scris o carte pe care o a publicat-o la Liiceanu, nu înseamnă antisemitism. Antisemitism înseamnă că trebuie să vină ideologii partidului, în frunte cu Simion, să spună: „Vrem să-i dăm pe evrei afară din țară”.

Dar ei n-au zis nimic.

Atrag atenția organelor de partid și de stat să nu se joace cu focul. O fi ăla de la Cotroceni supărat că a zis AUR că-l suspendă. Dar domnul prezident cu cizme de vânătoare, nimic de pe plan intern nu justifică crearea unei sâmbure de idei că-n România a apărut un partid fascist, antisemit. Dacă Hellvig, Cîțu și acest domn Iohannis lovesc în interesele României, insinuând că a intrat în Parlament un partid antisemit sau fascist.

Oamenii ăștia sunt responsabili?

Eu cred că ăla de la Cotroceni, Klaus Iohannis, care este plin de el. A pornit această diversiune în care a intrat Cîțu, Hellvig, Maia Morgenstern – poate sub influența lui Muraru ăsta, din care să rezulte că în România este antisemitism și că este întruchipat de AUR.

Domnule Președinte, băi parlamentari, nu vă jucați cu focul. Nu merită, nu face. Când dezvolt din interior, către afară, o asemenea opinie, ne-am terminat băi oameni buni.

Asta ne mai trebuia: după ce că ne fac corupți, nespălați, acum mai suntem și antisemiți”, a mai spus Ion Cristoiu.