Casa de Pensii a anulat totul! Mii de pensionari trebuie să știe asta imediat

Casa de Pensii a luat o decizie care privește mii de pensionari. În contextul epidemiei de coronavirus și pentru că președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență în România, oficialii au făcut o amre schimbare luna aceasta.

Casa Națională de Pensii Publice – CNPP a decis ca luna această să suspende activitatea de revizuire medicală a pensionarilor de invaliditate.

”Din motive de siguranță medicală, legate de prevenirea răspândirii și infectării cu COVID-19, Casa Națională de Pensii Publice anunță că activitatea de revizuire medicală a pensionarilor de invaliditate va fi suspendată începând cu data de 16.03.2020, urmând ca, în funcție de evoluția situației, să fie anunțate alte decizii.

În eventualitatea prezentării la sediile cabinetelor de expertiză medicală, pensionarii de invaliditate care au documentația întocmită vor completa chestionarul epidemiologic și se vor lua toate măsurile de protecție atât pentru personalul medical, cât și pentru pensionari.

Măsura are în vedere intrarea în vigoare a Hotărârii nr.6/09.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind măsurile suplimentare de combatere a noului Coronavirus, Ordinul ministrului muncii și protecției sociale nr. 592/11.03.2020, precum și faptul că în spitale s-a instaurat carantina, iar pensionarii de invaliditate care trebuie expertizați nu pot beneficia de analize medicale și investigații necesare evaluării medicale.”, au transmis oficialii.

Se dau pensiile

Pensiile vor fi plătite în continuare chiar dacă revizuirea a fost suspendată.

”Asigurăm pe toți pensionarii de invaliditate că plata drepturilor de pensie va fi continuată în toată perioada în care revizuirea medicală este suspendată.

În aceste condiții, conducerea caselor județene de pensii și medicii de expertiză medicală vor întreprinde toate demersurile necesare în vederea respectării acestei măsuri și a informării pensionarilor de invaliditate asupra celor dispuse”, a anunțat CNPP.

Trebuie precizat că în luna februarie 2020 erau înregistraţi 487.192 de pensionari cu diferite grade de invaliditate, conform statisticilor publice prezentate de CNPP.

Loading...

Revista Presei