Pensiile sunt afectate de coronavirus? Florin Cîțu a făcut un anunț fulger

15 mart. 2020
Pensiile sunt afectate de coronavirus? Florin Cîțu a făcut un anunț fulger

Situația în România începe să se îrăutățească. În acest sens, se prevăd probleme mari în economia țării și nu numai. Chiar și pensiile ar putea fi afectate.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a vorbit despre situația țării noastre, în contextul pandemiei COVID-19.

Banii sunt în buget

Oficialul a declarat că banii pentru creșterea pensiilor sunt prevăzuți în bugetul de anul acesta, dar totul depinde de cum va evolua această criză.

„Banii sunt în buget, pentru majorarea pensiilor. Vom vedea cum vom traversa această perioadă, bineînțeles că acest pachet de stimulare a economiei este un pachet care cere responsabilitate și efort național, pentru a nu avea concedieri sau închideri de firme.

În acest moment, lucrurile arată ok, dar nu știm cum va arăta nici economia globală, nici economia României. Ne pregătim pentru o perioadă dificilă, de aceea am atras mai multe finanțări decât aveam nevoie, s-a dovedit că avem nevoie de acești bani.”, a spus ministrul.

Stare de urgență în România

Amintim că președintele Klaus Iohannis a declarat stare de urgență în România. Numărul persoanelor infectate de coronavirus este în creștere.

„Este foarte important ca măsurile care vor fi luate de acum să fie luate la timp, în aşa fel încât să prindă, iar pentru a face posibilă această luptă am decis sa decretez stare de urgenţă la începutul saptamanii viitoare.

Aceasta stare de urgenţă va face posibilă alocarea de mai mulţi bani pentru medicamente, pentru echipamente medicale, să facem achiziţii într-un timp cât mai scurt.”, a explicat Klaus Iohannis.

Se bazează pe noul Guvern

„Acum cu toate forţele vom continua această luptă. Noul Guvern, împreună cu mine ne vom dedica toate energiile pentru a gestiona această criză şi pentru a guverna foarte bine pentru români.”, a declarat Iohannis.

„Dragi români, autorităţile îşi fac treaba, Guvernul şi-a făcut treaba şi până acum foarte bine, dar singuri nu vom reuşi să facem decât o parte din treaba care trebuie făcută, avem nevoie ca voi să respectaţi măsurile şi regulile impuse. Avem nevoie să vă informaţi corect, din surse publice direct de la autorităţi.

Dragi români, împreună şi numai împreună vom reuşi să trecem cu bine şi peste această criză.”, a mai spus președintele.