Casa de pensii a făcut marele anunț! Se mai livrează pensiile?

13 mart. 2020
Casa de pensii a făcut marele anunț! Se mai livrează pensiile?

Casa de pensii a făcut marele anunț pentru milioane de români. Purtătorul de cuvânt al instituției a intervenit, după ce ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut un apel către toate casele de pensii din România.

Aceasta a cerut ca instituțiile să nu se închidă din cauza pandemiei de coronavirus. Mai mult, Violeta Alexandru a cerut și demiterea directorilor care au permis închiderea caselor de pensii.

Cristiana Hristodoulakis consideră că declarațiile ministrului sunt iresponsabile. Aceasta susține că măsurile au fost luate în sprijinul și pentru sănătatea pensionarilor, categoria cea mai vulnerabilă la îmbolnăvire cu noul virus.

”Pensiile se plătesc normal, nu sunt suspendări, nici întârzieri. În mod normal, în jur de 3000 de oameni vin la casele de pensii. Pensionarii prezintă prima categorie de risc.

S-a permis accesul numai pentru chestiuni care nu suportă amânare. Celelalte acțiuni se pot desfășura prin poștă, pe mail, telefonic.

În niciun caz nu se va ajunge în situația ca oamenii să nu-și primească pensiile”, a declarat aceasta la Realitatea Plus.

„Nu suntem în acest moment în situația să închidem instituțiile publice. Prima grijă a angajaților și a angajatorilor e să asigure protecția și să ia toate măsurile de prevenție. Fac apel la instituțiile din subordinea Ministerului Muncii să nu închidă instituțiile.

Este inadmisibil să se închidă casele de pensii, așa cum s-a întâmplat la București. Instituțiile publice trebuie să rămână responsabile, trebuie să dăm semnalul că totul este sub control, ce ar însemna să închidem spitale?”, a declarat Violeta Alexandru.

Ministrul a cerut și demisia președintelui Casei de Pensii a Municipiului București pentru decizia de a închide instituția.