Câți ani împlinește astăzi Ion Iliescu? Decizia surprinzătoare pe care a luat-o fostul președinte al României

03 mart. 2021
Câți ani împlinește astăzi Ion Iliescu? Decizia surprinzătoare pe care a luat-o fostul președinte al României
Ion Iliescu a fost ales președinte al României în anul 1990

Ion Iliescu rămâne o figură emblematică pentru România. Acesta a devenit președinte, după Revoluția din anul 1989 și era privit ca o mare speranță de către cetățeni. De altfel, acesta a dominat scena politică mai bine de 20 de ani și chiar dacă s-a retras din activitate de mult timp, continua să aibă un cuvânt greu de spus în PSD, partid desprins din fostul FSN.

Câți ani împlinește Ion Iliescu? La ce vârsta a ajuns

Ion Iliescu s-a retras din viața publică în anul 2018, când a fost chemat să dea explicații în dosarul Mineriadei, redeschis după mult timp, dar rămas în continuare fără consecințe juridice. Astăzi, 3 martie, fostul președinte al României împlinește 91 de ani. Acesta va sărbători împreună cu soția sa, Nina și câțiva apropiați.

În trecut, Ion Iliescu își aniversa ziua de naștere înconjurat de mulți oameni influenți, însă în ultima perioadă a preferat să rămână retras și să-și trăiască în liniște bătrânețea.

Ce mai face Ion Iliescu?

„Domnul Iliescu este foarte bine, liniștit, își trăiește bătrânețea alături de soția sa. A fost un an extrem de dificil pentru domnia sa, ținând cont de pandemia de coronavirus. Au preferat să stea retrași, să limiteze cât de mult ieșirile, dar și vizitele. Nu va exista nicio petrecere specială, ci va fi alături de soția sa, Nina. Poate doar câțiva prieteni, foarte, foarte apropiați”, au relatat pentru Libertatea surse apropiate de Ion Iliescu.

De asemenea, aceeași sursă a ținut să transmită un mesaj public important și anume acela că fostul președinte nu mai vrea să știe nimic din ce se întâmplă pe cesna politică și că refuză să se mai prezinte la vreun eveniment public.

„A fost decizia domniei sale. S-a retras definitiv din viața publică și politică, nu mai vrea să audă de nimic! A luat această decizie în urmă cu aproape doi ani și nu are de gând să se abată de la ea. A fost 30 de ani în lumina reflectoarelor, deci e timpul ca alții să fie acum subiecte de discuție. Domnul Iliescu este bine, dar refuză să mai vorbească și să mai apară la evenimente publice”, a adăugat sursa mai sus menționată.