Motivul real pentru care Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare. Cine a trădat-o?

02 mart. 2021
Motivul real pentru care Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare. Cine a trădat-o?

A curs cu condamnări în dosarul în care Elena Udrea și Ioana Băsescu au fost acuzate pentru fapte de corupție, în legătură cu finanțarea campaniei electorale din anul 2009. Patru ani a durat cercetarea judecătorească până la această decizie în primă instanță, în care toți inclulpații au primit pedepse cu închisoarea, cu excepția lui Dan Andronic.

Interesant este și că înaintea acestui verdict, șeful DNA, Crin Bologa a oferit un interviu EVZ, în contextul în care acesta refuză în general comunicarea cu presa. „Gata cu spectacolul cătușelor, nu mai expunem pe nimeni”, a transmis acesta prin intermediul portalului de știri menționat.

Ce a declarat Dan Andronic când a aflat că este achitat

Dan Andronic, patronul EVZ a primit sentința în timpul emisiunii de pe pagina de facebook a EVZ. Întrebat de Robert Turcescu cum comentează, acesta a răspuns sec: „Da, știu. Nu am nici o reacție. Nu am ce să comentez” și s-a trecut mai departe.

Cea cu adevărat șocată și exasperată a fost, însă Elena Udrea, care a blestemat-o pe judecătoarea care i-a dat sentința. Aceasta spera la o achitare, deși în spatele ușilor închise se știa că aceasta va fi condamnată. Conform surselor Voxbiz.ro, există o persoană, despre care fostul ministru al Turismului și Dezvoltării, nu știe că a trădat-o și a oferit suficiente informații încât aceasta să primească o pedeapsă cu închisoare.

Elena Udrea a blestemat-o pe judecătoarea care a condamnat-o

Elena Udrea a primit 8 ani de închisoare cu executare, iar Ioana Băsescu 5. Decizia poate fi atacată la Curtea Supremă.

„Această femeie a ținut să mă condamne pe fiecare acuzație a procurorilor. Dovadă mai mare de slugărnicie, de răspuns la comandă, că nu pot să cred că are ceva personal cu mine, nu pot să cred că mă urăște pe mine atât de tare încât să țină să mă condamne chiar și pe cele mai absurde acuzații care s-au adus în acest dosar.

Claudia Jderu, judecătoarea care a condamnta-o pe Elena Udrea

Femeia asta a dat o decizie absurdă! Nu știu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înțeleg cum va dormi această femeie liniștită la noapte”, a declarat Elena Udrea foarte supărată la Antena 3, imediat ce a aflat decizia Instanței.

Aceasta a adus-o din nou în discuție pe Laura Codruța Kovesi, actualul procuror șef european și cea pe care chiar ea a susținut-o pentru a mai primi încă un mandat de procuror șef al DNA.

„Habar nu am cine o mai da ordine, nu știu cine mai merge cu plicul galben”

Este foarte interesant modul în care se face justiția în România, în funcție de interesele politice și putere. Practic toți liderii influenți (politici sau de opinie), care au deținut puterea absolută la un moment dat au ajuns la închisoare sau au dus ani de zile dosare grele, care încă nu sunt finalizate.

”Pentru mine a fost un șoc. M-am întors în țară cu convingerea că ceva s-a schimbat în Justiție și că poți să te aperi, ceea ce eu nu am făcut în dosarul Gala Bute. Că poți să te aperi, să aduci probe, și să demonstrezi că acuzațiile procurorilor doamnei Kovesi sunt nelegale, nedovedite.

Am probat în acest dosar, chiar nu știu ce puteam să mai fac. Din acest punct de vedere sunt liniștită, am făcut tot ce se putea face. Am adus toate probele care se puteau aduce că acuzațiile procurorilor erau rupte de realitate.

Dacă ar fi vrut să mă condamne, doar dacă este ordin, e ordin să o condamnăm pe Elena Udrea, cu atât mai mult în dosarul lui Traian Băsescu. Sistemul de astăzi, habar nu am cine o mai da ordine, nu știu cine mai merge cu plicul galben. Nu știu dacă de la SRI, habar nu am dacă există o miză. Eu am sperat că nu mai sunt o miză pentru nimeni. Am sperat că voi avea parte de o judecată corectă. Dacă voiai neapărat să mă condamni, găseai un argument la oricare altă faptă, nu aici unde singur recunoști că nu există text de lege”, au fost primele declarații ale Elenei Udrea.