Ce ascunde Raed Arafat. Nimeni n-ar fi crezut. Cine este tatăl său

13 apr. 2020
Ce ascunde Raed Arafat. Nimeni n-ar fi crezut. Cine este tatăl său

Toată țara îl cunoaște, iar acum a devenit și cel mai de încredere om din România, după ce s-a poziționat în centrul formațiunii care gestionează criza prin care trecem acum, fiind și cel care comunică cel mai mult deciziile și măsurile pe care le ia Guvernul. Puțini știu că Raed Arafat putea fi extrem de bogat, însă a ales un alt drum. 

Raed Arafat și-a lăsat familia din Palestina pentru a deveni medic. Foarte puțină lume știe că Raed Arafat provine dintr-o familie destul de însărită care a avut de-a lungul anilor mai multe afaceri.

Familia lui Raed Arafat a deținut de-a lungul timpului peste un sfert din proprietățile imobiliare din oraș, cele mai multe dintre ele fiind acum în ruină. Nasir Arafat, verișorul lui Raed Arafat a mărturisit că familia lui face parte din categoria negustorilor educați, care au învățat la universități de prestigiu, printre care se numără Harvard sau Cambridge.

Raed Arafat a refuzat să preia afacerile tatălui său

Nasir Arafat a povestit că afacerile familiei Arafat s-au concentrat la început pe comerțul cu haine și costume specifice locului, pentru ca mai apoi să investească în fabricarea săpunului din ulei de măsline deținând la un moment dat 4 fabrici de săpun din cele 34 care încă funcționau în Nablus în perioada britanică a Palestinei.

La momentul actual, familia Arafat mai are o singură fabrică de săpun artizanal.

„Acum nu mai merge să produci din cauza pieții ieftine. Mai sunt doar 2 fabrici în Nablus, dar noi suntem singurii care mai producem, artizanal, cantități mici. Mă spăl cu săpunul de Nablus, care nu face pic de spumă. Așa trebuie să fie un adevărat săpun din ulei de măsline”, a povestit Nasir Arafat.

Familia lui Raed Arafat a fost foarte dezamăgită când actual secretar de stat a ales drumul medicinei. Nasir Arafat a povestit că Raed avea acest vis încă din copilărie, iar în timpul taberelor de vară lua iepuri pe care-i diseca și le explica prietenilor despre organele interne.

Cel mai dezamăgit pentru faptul că Raed nu a preluat afacerile familiei a fost chiar tatăl acestuia, Daud Arafat, care, ca o ironie a sorții, în tinerețe a lucrat ca șofer pe o ambulanță.

„Îi mergea mintea, și-a construit singur afacerile. A devenit unul dintre cei mai bogați din oraș. Când a apărut radioul în regiune, el a adus difuzoare din Japonia sau Coreea și le-a asamblat aici, în carcase.

A făcut o făbricuță pe care apoi a vândut-o. Înainte să moară, pusese la cale o afacere de import cu ceasuri elvețiene, dar n-a mai apucat”, a povestit Nasir Arafat despre tatăl lui Raed Arafat.