Ce au făcut Sorana Cîrstea, Irina Begu și Ana Bogdan în primul tur al turneului de la Madrid? Final de meci și pentru Simona Halep

30 apr. 2021
Ce au făcut Sorana Cîrstea, Irina Begu și Ana Bogdan în primul tur al turneului de la Madrid? Final de meci și pentru Simona Halep
Sorana Cîrstea. Foto: Eurosport

Ana Bogdan și Irina Begu au jucat mai întâi calificări pentru a accede pe tabloul principal al turneului de la Madrid, WTA 1000, patronat de Ion Țiriac. Așadar patru românce și-au jucat deja șansa pentru turul 2. Sorina Cîrstea a primit wild card, în timp ce Simona Halep este favorită 3.

Ana Bogdan a pierdut încă de ieri și a fost învinsă în aproximativ o oră de letona Anastasia Sevastova. Irina Begu a jucat bine împotriva rusoaicei Daria Kasatkina și chiar s-a impus în primul set cu 6-4. Românca a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar și-a menținut nivelul de joc foarte ridicat. Cu toate acestea a pierdut setul 2, tot cu 6-4.

Cum s-au terminat meciurile româncelor care joacă în turneul de la Madrid

Setul 3 a fost sub semnul echilibrului, s-a ajuns la 6-6, dar în tie break, Kasatkina s-a impus categoric și s-a calificat pentru turul 2.

Sorana Cîrstea a întâlnit-o pe americanta Jessica Pegulla, numărul 33 mondial. Primul set s-a terminat 7-6, pentru adversara care s-a impus în tie break la 5. Sorana a alunecat alergând după o minge și a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar a continuat să joace. A pierdut, însă cu 6-3.

Astfel trei românce au fost deja eliminate din turneul de la Madrid, după primul tur, singura care încă se mai află în cursă fiind Simona Halep. Aceasta a întâlnit-o pe Sara Sorribes Tormo, dar a dominat-o complet și s-a impus cu 6-0 în primul set. Lucrurile păreau simple, dar românca și-a pierdut calmul, a dat cu racheta de pământ și a început să piardă punct după punct, când era la scorul de 5-1.

Jucătoare din Spania a egalat la 5, pe o scădere de nivel al Simonei Halep. La final, însă româncă a câștigat cu 6-0, 7-5.