UPDATE! Mihaela Buzărnescu, final de meci. Fed Cup, România-Italia. Cum s-a terminat meciul în care a jucat Irina Bara cu Elisabeta Cocciaretto?

16 apr. 2021
UPDATE! Mihaela Buzărnescu, final de meci. Fed Cup, România-Italia. Cum s-a terminat meciul în care a jucat Irina Bara cu Elisabeta Cocciaretto?

Monica Niculescu a primit o misiune imposibilă. Să păstreze România în prima urnă valorică la Fed Cup sau Billie Jean King Cup, cum se numește acum, fără cele mai bune jucătoare din România. Aceasta nu s-a putut baza nici pe Simona Halep, care confirmase prezența inițial, nici pe Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Ana Bogdan, Irina Begu sau Raluca Olaru.

Toate au spus pas convocării la echipa națională, venind cu pretexte fie legate fie de starea de sănătate, fie invocând nevoie de puncte în clasamentul WTA. Irina Bara a fost prima jucătoare de tenis din România, care a luptat împotriva unei italience, Elisabeta Cocciaretto. Ambele se aflau în afara primei top 100 WTA.

UPDATE! Mihaela Buzărnescu și-a complicat enorm meciul în fața Martinei Trevisan. A fost la un pas să câștige de mai multe ori și era cotată drept mare favorită. Doar că în stilul clasic, aceasta a greșit de fiecare dată în momentele cheie și într-un final a pierdut cu 7-6 în decisiv.

România – Italia, 0-2

Irina Bara a fost învinsă fără drept de apel

Jocul tenismenei românce a fost, însă extrem de modest. În primul set a pierdut cu 6-1, iar în cel de-al doilea părea că revine și că se va impune. În cea de-a doua jumătate a setului s-a prăbușit și a comis eroare după eroare. Astfle s-a văzut învinsă cu 6-4.

După un meci extrem de slab al Irinei Bara, România este condusă de Italia cu 1-0. Urmează Mihaela Buzărnescu. Aceasta a fost în primele 30 de jucătoare ale lumii, dar acum nu mai afișează forma din urmă cu doi ani și a căzut până pe locul 130.

Trebuie menționat că niciuna dintre echipe nu are în componență în momentul de față vreo jucătoare din Top 100 mondial. Șansele ca țara noastră să rămână în prima urnă valorică există, dar sunt slabe, în contextul în care fetele din România au performanțe mai bune pe zgură, iar acum se joacă pe un teren hard.