Ce mașină are Nicușor Dan? Nimeni n-ar fi crezut. Este un model deosebit

de: Ana Toma
29 sept. 2020
Ce mașină are Nicușor Dan? Nimeni n-ar fi crezut. Este un model deosebit

Nicușor Dan este noul primar General al Capitalei, după ce a câștigat alegerile locale în fața Gabrielei Firea. Puțini știu însă ce mașină are noul primar și care este prețul acesteia. Nimeni nu s-ar fi așteptat la așa ceva.

Chiar dacă Nicușor Dan este în centrul discuțiilor politice din ultima vreme, noul primar General al Capitalei nu se poate lăuda cu o mașină foarte luxoasă. Acesta deține un Citroen BX din anul 1986.

Totuși, potrivit promotor.ro, Nicușor Dan, și-a abandonat mașina veche de 34 de ani, deoarece aceasta caroseria mâncată de rugină și roțile dezumflate, iar dacă taxa Oxigen ar fi intrat în vigoare, noul primar General nu ar fi putut nici măcar să intre în centrul Capitalei cu o astfel de mașină.

Până în prezent nu este cunoscut motivul pentru care Nicușor Dan a ales să păstreze o astfel de mașină, având în vedere faptul că, potrivit declarației sale de avere, acesta își permite un model mai scump și chiar mai sigur.

Ce avere are Nicușor Dan 

Puțini știu ce alte bunuri deține noul primar General. Potrivit declarației de avere depusă în luna iulie a acestui an, noul primar General avea, în calitate de deputat, un venit annual de 130.317 de lei pe lună brut.

Față de alți politicieni are dețin mașini de lux, în declarația sa de avere nu apare niciun alt autoturism. Mai mult, acesta avea și datorii la bănci. Este vorba despre un credit în valoare de 27.000 de euro, scadent în 2020, și un altul de 59.751 de euro, rambursabil până în 2032.

Probleme în trafic

De asemenea în urmă cu două luni, Nicușor Dan a avut o serie de probleme cu mașina sa. Acesta a fost oprit în trafic pe o arteră din sectorul 1, de un echipaj al Brigăzii Rutiere, care a identificat mașina condusă ca fiind una fără Inspecția Tehnică Periodică valabilă.

Acea mașină însă, nu îi aparținea actualului primar general al Capitalei.

“Nu m-am uitat în talon să văd când expiră ITP-ul. Am presupus că totul este ok. Îmi asum această greșeală”, a recunoscut atunci Nicușor Dan.