Ce note avea la școală elevul Traian Băsescu și cum se comporta cu colegii și profesorii! Dezvăliri neașteptate

traian-basescu-605x

Despre elevul, liceanul și studentul Traian Băsescu s-a spus că nu ar fi avut performanțe foarte bune la învățătură și totuși declarațiile celor care l-au cunoscut contrazic această ipoteză.

O anchetă Hotnews, din urmă cu mulți ani arată că fostul președinte era chiar foarte bun la școală. Toți ne-au declarat că elevul Băsescu a fost bun la învățătură, fie că era vorba de istorie, matematică sau fizică. Unii și-l amintesc că un băiat sensibil și timid, alții însă că unul ambițios, tenace și isteț, neastimparat și voluntar, scriu jurnaliștii.

În anul 1971, Traian Băsescu, care acum are 68 de ani,  a absolvit Liceul “Lucrețiu Pătrășcanu” ( “Gheorghe Vrinceanu” de astăzi) din Bacău, profilul de matematică-fizică. “Era extrem de isteț, învață cu ușurință la matematică și la fizică. I-am urmărit evoluția și am fost mîndră că, la 29 de ani, era căpitan de vas de mare tonaj”, a povestit fosta lui dirigintă din liceu, profesoară de fizică Iulia Văideanu.

Se certa cu profesorii

Această a dezvăluit și că fostul președinte a avut multe conflicte cu profesorii mai în vârstă. “Era un copil năstrușnic. Nu prea puteai să-i impui lui Traian constrângeri absurde. Dacă fortai nota, nu răspundea, nu-i convenea. Primăvara cam uită de învățat”, adaugă  Iulia Văideanu.

Fosta profesoară de istorie Tudorița Condrea confirmă și ea că elevul Traian Băsescu era bun la istorie, dar și foarte sensibil. “După ce le-am predat Marea Unire, s-a ridicat în picioare și mi-a zis că familia lui se trage din George Pop de Basesti, unul dintre făuritorii Unirii. Am discutat apoi despre asta. Îmi amintesc perfect, învață într-o clasa la parter. Când l-am văzut peste ani, politician, agresiv, mi-am zis: “Asta nu-i Traian al meu!””, spune  Tudorița Condrea. Colegii și-l amintesc ca un elev neastâmpărat, cu tot felul de idei care-i veneau, cine știe de unde.

Astăzi Traian Băsescu este fost ministru, fost primar al Capitalei, fost președinte de partid, fost senator și actual europarlamentar. Este printre puținii politicieni care le-a bifat pe toate și încă mai are timp să-și atingă și alte obiective fixate.

Citește și:

Revista Presei