Ce restricții vor fi anulate în noaptea de Înviere. La ce oră se va termina slujba

de: Ana Toma
07 apr. 2021
Ce restricții vor fi anulate în noaptea de Înviere. La ce oră se va termina slujba

După lungi discuții purtate cu oficialii s-a ajuns la un acord comun. S-a aflat ce restricții vor fi anulate în noaptea de Înviere din acest an. Spre deosebire de anul trecut, în acest an, credincioșii vor ptuea sărbători Paștele în condiții aproape normale.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a avut o întâlnire în cursul zilei de astăzi cu mai mulți preoți din București. Scopul a fost unul comun și anume, luarea unei decizii privind organizarea slujbei din noaptea de Înviere.

Ce restricții vor fi anulate în Noaptea de Înviere

Cu alte cuvinte, prefectura Capitalei și reprezentanții BOR au decis, după lungi discuții ce restricții vor fi ridicate în noaptea de Înviere, dar și modul în care forțele de ordine vor fi distribuite pe tot parcursul orar.

Surse au declarat pentru Antena 3 că unele dintre restricțiile care vor fi ridicate în noaptea de 2 mai vor fi eliminarea declarației pe propria răspundere, dar și numărul limitat de persoane din interiorul Bisericii.

Astfel, conform surselor citate, în noapte de Înviere, credincioșii nu vor avea nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a ieși din case după ora 20:00. În ceea ce privește organizarea slujbei, prima parte se va desfășura afară, iar ce-a de-a două parte în interiorul Bisericii, unde numărul de persoane nu va fi limitat.

La ce oră se va încheia Slujba

Un singur lucru va rămâne neschimbat și anume obligativitatea purtării măștii de protecție. De asemenea, spre deosebire de Paștele Catolic, de această dată preoții au menționat că își doresc ca slujba de Înviere să se încheie la ora 4.00 dimineața.

Patriarhia Română a precizat și ea la rândul său că în aceast an, slujba de Înviere se va desfășura normal, iar credincioșii vor fi nevoiți să respecte simplele norme impuse de autorități, fără prea multe restricții.

”Deschiderea tuturor oficialităților pentru buna, ordonata și în același timp fireasca desfășurare a Slujbei de Înviere, ca și a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă, indică faptul ca acestea se vor putea desfășura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii”, este mesajul Patriarhiei.