Ce salariu încasa medicul Streinu Cercel la Institutul „Matei Balș”. Acum si-a dat demisia, dar castiga deja dublu din alta parte

de: Ana Toma
12 ian. 2021
Ce salariu încasa medicul Streinu Cercel la Institutul „Matei Balș”. Acum si-a dat demisia, dar castiga deja dublu din alta parte

Adrian Streinu Cercel a devenit cunoscut odată cu pandemia de coronavirus. A fost criticat dur, dar și lăudat, însă acesta s-a reprofilat între timp și a ales lumea politică. Medicul a renunțat la funcția de manager al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș.

Medicul Streinu Cercel a fost ales la finalul anului senator pe listele PSD, iar în acest context, acesta a fost nevoit să demisioneze din funcția de manager al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș întrucât există incompatibilitatea între cele două poziții, scrie voceabanilor.ro.

Nu este pentru prima oară când Streinu Cercel intră în lumea politică. În trecut acesta a fost secretar de stat în Guvernul Emil Boc.

Ce salariu încasa lunar Streinu Cercel

Uluitor este faptul că Adrian Streinu Cercel a renunțat la niște venituri destul de consistente pentru a fi senator PSD. Medicul încasa ca manager de spital un salariu lunar de aproximativ 14.000 de lei.

De asemenea, potrivit declarației sale de avere, în anul 2019, medicul a încasat peste 161.000 de lei de la Institutul „Matei Balș” și peste 167.000 de lei de la Universitatea de Medicină și Farmacie din București.

Veniturile sale mai vin și din activități medicale private, de unde a mai primit încă 100.000 de lei. Cu alte cuvinte, făcând un calcul, medicul câștiga lunar aproximativ 35,666 lei, adică aproape 7.500 de euro, o sumă destul de mare spre deosebire de salariile încasate de medicii din alte țări.

La capitolul bunuri materiale, Streinu Cercel este destul de modest. Potrivit declarației de avere, medicul deține un apartament de 72 mp în Sectorul 3 din București, unde și locuiește și conduce o Skoda achiziționată în anul 2018.

Cine i-a luat locul 

Adrian Streinu Cercel a ocupat funcția de manager al Institului Matei Balș timp de 19 ani, însă a fost înlocuit rapid. În locul său a fost numit un director interimar, Maria Nițescu, medic primar la Matei Balș cu specialitatea igiena alimentației și nutriție, însă nu se știe dacă aceasta va rămâne mult timp pe acest post.

Totuși, este încă neclar dacă Maria Nițescu va păstra sau nu funcția. Se pare că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu are alte planuri cu această poziție.