Ce studii are Chef Sorin Bontea, juratul Chefi la Cuțite. Care a fost primul său job și cum a ajuns în televiziune

de: Ana Toma
16 mart. 2021
Ce studii are Chef Sorin Bontea, juratul Chefi la Cuțite. Care a fost primul său job și cum a ajuns în televiziune
Chef Sorin Bontea la Chefi la Cuțite

Chef Sorin Bontea are este o adevărată vedetă a postului Antena 1. El este unul dintre cei trei jurați ai show-ului culinar Chefi la cuțite și de asemenea, este și câștigătoru reality show-ului Asia Espress, alături de Răzvan Fodor.

Puțini știu însă detalii despre viața personală a lui Chef Sorin Bontea. Cine este soția vedetei Antena 1 și cum a reușit să ajungă în televiziune? Nu a vorbit prea des despre acest lucru, însă a avut un drum impresionant de parcurs.

Cine este Sorin Bontea

Chef Sorin Bontea s-a născut în 1970, în Capitală, iar pasiunea pentru bucătărie a descoperit-o încă din perioada copilăriei. Mama sa a fost cea care l-a învățat ce știe și de asemenea, a fost și cea care l-a făcut să aleagă acest drum.

Mama lui chef Sorin Bontea a fost bucătăreasă la o grădiniță din Capitală, iar vedeta de la Antena 1 o mai ajuta din când în când pe aceasta cu preparea mâncărurilor. În 1986, la 16 ani, Sorin Bontea și-a luat viața în poropriile mâini și s-a angajat ajutor de bucătar la un restaurant din centrul Capitalei.

Cum a început să gătească

Un început de carieră nu este mereu strălucitor, așa că juratul Chefi la Cuțite era nevoit să curețe ceapă și cartofi și nimic mai mult de atât. Mai târziu, Sorin Bonte s-a mutat într-un alt restaurant, apoi s-a întors la cel unde curăța ceapă și cartofi, devenind bucătar și pregătind proudse franțuzești. Mai târziu a trecut la preparate chinezești, într-un alt restaurant, iar în 1998 a luat decizia vieții sale.

Sorin Bontea a ales să lucreze pe vase de croazieră timp de nouă ani de zile, iar în toată această perioadă, el a gătit pentru persoane celebre precum Van Damme, Nicolas Cage sau pentru echipe de fotbal – Manchester, Liverpool.

Cum a ajuns în televiziune

De la bucătărie la televiziune a fost un singur pas și doar o simplă întâmplare. Pe vremea când lucra la un restaurant din Capitală, chef Sorin Bontea a primit o prounere pentru un casting. A câștigat castingul, iar în 2012 a apărut în prima emisiune gastronomică din România, Master Chef.

A căpătat notorietate, iar patru ani mai târziu, vedeta a acceptat și provocarea Chefi la Cuțite, alături de Chef Cătălin Scărlătescu și Chef Florin Dumitrescu. Dincolo de gătit și televiziune, Sorin Bontea a mai realizat și un ghid cu aproape 40 de reţete create special pentru persoanele diagnosticate cu gută. El a participat alături de Răzvan Fodor și la ralityshow-ul Asia Espress pe care l-a și câștigat.

Cine este soția lui Chef Bontea

Chef Sorin Bontea este căsătorit de 26 de ani. El și soția sa s-au cunoscut în 1989 și s-au căsătorit cinci ani mai târziu. Chiar el mărturisea că și-a cunoscut marea iubire la o petrecere și el a făcut primul pas.

De asemenea, soția lui chef Bontea a fost cucerită și de modul în care acesta gătește, încă de la prima întâlnire.

”Ne-am cunoscut la o petrecere, într-un grup de prieteni, iar eu am fost cel care a făcut primul pas. La prima întâlnire ţin minte că i-am dat un trandafir roşu şi de atunci îi dăruiesc mereu trandafiri roşii, îi plac foarte mult. Apoi i-am gătit mâncare chinezească”, a spus Sorin Bontea.

Cei doi au împreună doi copii, Miruna și Iulian, iar talentul și pasiunea se moștenesc din familie, motiv pentru care, fiica sa visează să ajungă un cofetar de succes.