Cea mai bună ciorbă de pui cu fasole verde. Rețeta pe care trebuie să o încerci. Care e ingredientul secret

ciorba fas

Dacă vrei să încerci o ciorbă ușoară și sănătoasă, ciorba de pui cu fasole verde este cea mai bună alegere. Rețeta este extrem de simplă și poți prepara oricând simți nevoia de o mâncare delicioasă. 

Pentru a prepara această rețetă asigură-te că ai carne de pui proaspătă. De asemenea, vei avea nevoie și de câteva legume de bază. Ingredientul secret stă în untul pe care îl vei adăuga în compoziție.

De ce ai nevoie 

  • 400 g carne de pui
  • 1 kg fasole verde
  • 3-4 cartofi potriviţi
  • 1 ceapă mare
  • 1 litru suc de roşii
  • 50 ml untdelemn sau unt
  • pătrunjel
  • cimbru
  • 2-3 căţei de usturoi
  • sare
  • piper

Cum o prepari

Primul pas este pregătirea cărnii. Se taie şi se spală carnea, se scurge de apă şi se taie bucăţele. Apoi, împreună cu ceapa, se călesc în ulei până se rumenesc. Se adaugă 2 litri de apă caldă şi sare, după gust, şi se pun păstăile de fasole spălate, curăţate la capete şi rupte în jumătăţi.

Dacă nu ai în casă suc de roşii, îl poți prepara dintr-un kilogram de roşii. Se curăţă roşiile de pieliţe şi se dau prin răzătoare, apoi se pot pune la fiert câteva minute.

După ce s-a fiert fasolea pe jumătate şi nivelul apei a scăzut, se adaugă sucul de roşii, cartofii tăiaţi cubuleţe, sarea şi piperul şi o mică ramură de cimbru şi se mai fierb aproximativ 30 de minute.

După ce a fiert ciorba de fasole, se pune usturoiul tocat mărunt pentru aroma deosebită pe care o lasă. Se toacă pătrunjelul, se presară pe fiecare porţie şi se serveşte cu pâine integrală sau de casă.

Citește și:

Revista Presei