Jamila sau JamilaCuisine așa cum o găsește toată lumea pe rețelele de socializare este cel mai celebru blogger culinar din România și milioane de români îi urmăresc rețetele. Astăzi vă prezentăm un preparat al ei, care este pur și simplu delicios, un adevărat festin al papilelor gustative.
Pentru că este o perioadă în care s-au copt vinetele, vă recomandăm să-l preparați cât mai rapid și să vă bucurați de rețeta Jamilei, așa cum am făcut-o și noi.
500 ml suc de rosii
500 g carne tocata
4 linguri ulei
4 vinete mari
2-3 foi de dafin
2-3 catei de usturoi
2 linguri pasta de tomate
1 morcov taiat cubulete
2 cepe tocate marunt
1 ardei gras tocat cubulete
1 legatura patrunjel
1 lingurita piper
1 lingurita boia
cimbrucimbru
rozmarin
cateva rosii cherry
sare
„Dupa ce am facut zacusca si salata de vinete, trebuia neaparat sa fac si o reteta de vinete umplute, mai ales pentru ca sunt in sezon si sunt extrem de gustoase si sanatoase. Eu am primit vinete din gradina tatalui meu, bio si foarte frumoase. Asa ca trebuia sa profit de ele pentru a parepara ceva delicios.
Am inceput prin a indeparta miezul vinetelor cu o lingura pentru a nu perfora vanata. Am pus apoi sare peste fiecare vanata pentru a elibera eventuala zeama a vinetelor care poate fi amara. Pentru umplutura, am tocat miezul vinetelor, ceapa, ardei gras, morcov pe care le-am calit bine. Am adaugat carne tocata, pasta de tomate, condimente si patrunjel verde si a rezultat o umplutura delicioasa si aromata.
Am scurs apoi vinetele de zeama pe care si-au lasat-o si am umplut fiecare vanata cu amestecul de legume si carne tocata. Eu am reusit sa umplu sapte vinete, dar depinde foarte mult de marimea acestora. Am decorat apoi frumoasele vinete umplute cu rosii cherry si le-am pus intr-o tava in care turnasem suc de rosii aromatizat cu rozmarin si cimbru. Am dat tava la cuptor pentru 30 de minute, cat sa se rumeeasca frumos umplutura iar vinetele sa se gateasca. Cand le-am scos din cuptor, miroseau divin.
Sotul meu a mancat 3 bucati si i-au placut foarte mult. Si tatal meu le-a apreciat foarte mult, mai ales ca erau facute cu vinete de la el din gradina. Aceste vinete umplute se servesc calde, alaturi de sosul de rosii si eventual alaturi de smantana si de o salata de vara. Merg foarte bine si cu ardei iute sau cu un sos de iaurt si usturoi. Aceste vinete umplute sunt absolut delicioase si sunt convinsa ca voi mai face aceasta reteta si cu alta ocazie”, a povestit Jamila pe blogul ei.