Cea mai bună pâine fără frământare! Rețeta de excepție a celebrei Jamila: este pur și simplu delicioasă

jamila

Jamila este astăzi preferata tuturor gospodinelor, mai mult sau mai puțin pricepute în bucătarie. Pasiunea ei pentru gătit și modul în care inovează și prepară fiecare rețetă în parte i-au adus milioane de fani, pe care-i inspiră în fiecare zi.

JamilaCuisine a strâns zeci de milioane de vizualizări, iar dacă doriți să pregătiți orice rețetă care să vă încânte apoi papilele gustative, blogul Jamilei este răspunsul.

Am încercat rețeta simplă a Jamilei pentru pâine fără frământare, urmând pas cu pas intrucțiunile sale din video-ul de mai jos. Ea își înregistrează toate rețetele pentru a le fi mai simplu gospodinelor să o urmărească.

De ce ingrediente aveți nevoie?

500 g faină
400 ml apă
7 g sare
2 g drojdie uscată sau 5g drojdie proaspată

Mod de preprare după rețeta de pâine fără frământare a Jamilei

„Reteta de paine fara framantare este perfecta pentru oricine, mai ales pentru cei care au frica de framantat. Imi tot scriu multe persoane care imi spun ca nu le reuseste niciun preparat care necesita framantare. Fie nu reusesc sa framante cum trebuie, fie pun prea mult sau prea putin lichid. Cert este ca dintr-un motiv sau altul retete pe care trebuie sa le framante nu le ies in niciun chip. Eu am facut aceasta reteta foarte des in sarcina cand nu puteam framanta.La fel ca reteta de cozonac fara framantare, iese perfect de fiecare data, asa ca m-am gandit s-o impartaesc si cu voi, mai ales ca se face atat de usor si e atat de buna.

E foarte simplu sa facem paine fara framantare, dupa cum va spuneam. Trebuie doar sa amestecam ingredientele si lasam aluatul sa stea peste noapte sau pentru aproximativ 12 ore. Este nevoie de aceasta perioada de timp pentru ca aluatul sa creasca si glutenul sa se dezvolte. Pentru ca nu-l framantam deloc, trebuie sa lasam timpul sa faca asta in locul nostru. In plus, folosim si foarte putina drojdie, asa ca este nevoie ca aluatul sa se odihneasca peste noapte. Aluatul se lasa la tempertura camerei, insa daca este foarte cald afara, il putem pune si in frigider.

Ingredientele sunt simple si putine. Faina poate fi de orice fel, faina pentru paine sau pur si simplu faina 000. Eu am incercat reteta de paine fara framantare cu amblele tipuri de faina si a iesit la fel de bine. Drojdia pe care am folosit-o a fost uscata. Rezista mult mai mut timp fara sa expire, si e la fel de buna ca cea proaspata. Bineinteles ca puteti folosi si drojdie proaspata, doar ca dublati cantitatea si o dizolvati in apa din reteta. Ca tot am mentionat apa, aveti nevoie de apa la temperatura camerei. Pentru ca aluatul sta foarte mult la dospit, apa la temperatura camerei este perfecta.

Dupa ce a dospit, aluatul pentru aceasta paine fara framantare va fi foarte moale. Nu va speriati, este normal! Puneti faina din belsug si modelati aluatul cu incredere. Pentru a-l coace aveti nevoie de o cratita din fonta sau macar de un vas de lut cu capac. Foarte imporant este ca respectivul vas sa fie unul pentru cuptor si sa reziste la temperaturi inalte. Puteti folosi si o cratita obisnuita, dar sa fie una cu baza groasa. Cand e gata, painea se lasa sa se raceasca si se poate servi. Este absolut minunata, moale in interior si crocanta la exterior, cea mai buna paine fara framantare!”, a scris Jamila pe blogul său.

Revista Presei