Cea mai bună rețetă de salată de boeuf pentru Paște. Care sunt ingredientele cheie

de: Ana Toma
30 apr. 2021
Cea mai bună rețetă de salată de boeuf pentru Paște. Care sunt ingredientele cheie
Salata de boeuf

Încep pregătirile pentru masa de Paște, iar salata de boeuf este unul dintre alimentele specifice perioadei. Ea este prezentă atât la masa de Paște cât și la masa de Crăciun, deci trebuie să alegem cu grijă toate ingredientele când o pregătim.

Cei de la bucataras.ro, propun o rețetă tradițională și de asemenea simplă pentru salata de boeuf de Paște. Vei avea nevoie doar de o oră în bucătăria, iar rezultatul va fi unul pe măsura așteptărilor.

Rețeta pentru salata de boeuf

Pentru a prepara această rețetă vei avea nevoie de piept de lui proaspăt și de asemenea, de legumele specifice. Dacă ai mai preparat până acum salata de boeuf, nici de această dată nu va fi complicat, deci ia-ți puțin timp liber și apucă-te de treabă.

Mare atenție la cantitate. Pentru a obține textura și gustul dorit, trebuie să respecți cu strictețe gramajele, în caz contrat, te-ai putea trezi că preparatul tău nu arată așa cum ți-ai dorit.

Ingrediente pentru salata de boeuf 

  • 1 piept de pui
  • 200 g mazare fiarta
  • 4 morcovi
  • 2 radacini de pastarnac
  • 4 castraveti mici in saramura
  • 2 gogosari in otet
  • 500 g cartofi
  • 150 ml maioneza
  • 2 lingurite mustar de hrean
  • ½ lingurita sare
  • ¼ lingurita piper proaspat macinat
  • 50 g masline feliate

Cum prepari rețeta pentru salata de boeuf

Odată ce ai bifat toate ingredientele de pe listă, te poți apuca de treabă. Primul pas este pregătirea pieptului de pui. Acesta se fierbe, iar după ce este gat, se toacă mărunt cu cuțitul.

După ce avem pieptul de pui pregătit, trecem la legume. Cartofii, morcovii și păstârnacul se fierb și ele și se lasă apoi la răcit.
Cum ajung la temperatura camerei, se taie cubulețe mici. Este indicat să lași legumele să se răcească, pentru a nu se frământa atunci când începi să le tai.

Castraveții se toacă și ei mărunt și la fel procedăm și cu gogoșarii. După ce am pregătit toate ingredientele, le adăugăm pe toate într-un vas și le amestecăm bine cu sare și piper, apoi adăugam maioneza. Totul se amestecă bine și se așează pe un platou, după forma dorită, iar la final se ornează cu legume.

Indicat ar fi ca maioneza să fie făcută în casă pentru ca gustul să fie mai deosebit, așa că dacă aveți mai mult timp liber, propunem prepararea unei maioneze simple acasă. Vei avea nevoie de un gălbenuș de ou fiert, zdrobit cu furculița, apoit recut prin strecurătoare.

Acesta se amestecă cu două gălbenușuri crude și cu puțină sare, apoi turnăm încet uleiul, până obținem textura dorită. Mare atneție, se adaugă maxim 250ml de ulei și este nevoie să mestecăm continuu până ajungem la rezultatul dorit. Se mai poate adăuga și zeamă de lămâie pentru un gust puțin acrișor.