Cea mai bună rețetă prezentată la „Chefi la cuțite”. Preparatul super delicios care a impresionat pe toată lumea: îl puteți pregăti și singuri acasă

28 oct. 2020
Cea mai bună rețetă prezentată la

Emisiunea „Chefi la cuțite” este lider de audiență de fiecare dată, iar cei trei bucătari celebri care selectează concurenții sunt din ce în ce mai pretențioși. Astfel că farfuriile trebuie să fie impecabile pentru a merge mai departe în concurs. Unul dintre cele mai bune preparate din show-ul culinar a fost cel prezentat de Maria Sandru, o tânără de 27 de ani.

Aceasta este chef de partie în Italia, unde s-a mutat de mai bine de 14 ani și s-a prezentat la ”Chefi la cuțite” în sezonul 8 cu o rețetă inedită în care a încercat să îmbine idei culinare din mai multe țări. Gustul a fost desăvârșit și a primit trei cuțite și un mare bravo. Evident a mers mai departe.

Rețeta Ravioli buratta cu urdă dulce și cremă de creveți cu caviar de hering a fost creată chiar de Maria și o puteți prepara și voi acasă, urmând fiecare pas în parte. De asemenea, nu uitați să urmăriți show-ul culininar, luni, marți și miercuri, pe Antena1, de la 20.30 întrucât veți avea foarte multe de învățat despre bucătări, dar vă veți și distra pe cinste.

Ingrediente le necesare pentru rețeta Ravioli buratta cu urdă dulce și cremă de creveți cu caviar de hering

550 gr făină
360 gr galbenus ou pastorizat
200 ml ulei de masline extravirgin
20 gr usturoi negru
sare
1 lamaie
10 bucati creveti rosii
20 gr caviar de hering
50 gr parmezan
100 gr burrata
100 gr urdă de vaca
5 gr nucsoara
10 gr piper negru
50 gr unt

Cum se prepară rețeta Ravioli buratta cu urdă dulce și cremă de creveți cu caviar de hering prezentată la Chefi la cuțite

„Se pregătește aluatul pentru ravioli. Se cerne făina într-un vas și se adaugă gălbenușurile. Se amestecă bine până rezultă un aluat compact. Se lasă aluatul la odihnit, acoperit cu folie alimentară.

Între timp, se pregătește umplutura.

Se trece prin sită brânza, pentru a deveni fină, apoi se amestecă cu buratta, cu parmezanul, nucșoară, sare și piper după gust. Se mixează bine toate aceste ingrediente până se obține o cremă omogenă. Se pune crema de brânză într-un săculeț de posh și se dă la frigider pentru a se întări ușor și a se întrepătrunde toate gusturile.

Între timp, se pregătește crema de creveți. Se curăță creveții și se toacă mărunt, apoi se adaugă zeamă și coajă de lămâie, ulei de măsline și sare. Se trece totul prin blender până se obține o cremă fină.

Se desface aluatul de paste și cu ajutorul mașinii de paste se întind foi subțiri. Se decupează foile cu un inel de metal special pentru ravioli, se pune cremă la mijlpc, cu ajutorul săculețului de posh și se formează raviolii.

Raviolii se fierb în apă cu sare pentru 3-5 minute.

Se pune o tigaie cu ulei de măsline la foc și se adaugă usturoi negru, pentru a aromatiza uleiul.

Se scot raviolii și se trec prin acest ulei aromatizat, apoi se așază în farfurii. Lângă ravioli se pune cremă de creveți și se decorează cu caviar”, a explicat Maria la Antena1.