E ultima lună a verii, iar înghețatele sunt la mare căutare. Dacă vrei să te răsfeți cu o combinație inedită, această rețetă este soluția. Iată cum prepari cea mai delicioasă înghețată de casă în doar câteva minute.
Pentru a prepara această rețetă nu ai nevoie de foarte multe ingrediente sau de prea mult timp pentru a o prepara. Te vei bucura mai repede decât crezi de cel mai fin gust de trandafiri în combinație cu fistic.
Se ia o oala de dimensiuni medii in care se pun zaharul, sarea, smantana de cocos si jumatate din cantitatea de smantana. Se pune la foc si se tine pana cand zaharul se dizolva si amestecul este fierbinte.
Galbenusurile se amesteca superficial, apoi se toarna deasupra lor amestecul cald de smantana si zahar. Se amesteca bine, apoi se transfera inapoi in oala si se pune din nou la foc mediu, amestecand continuu, pana cand se ingroasa.
Se trece amestecul printr-o sita, dupa aceea se toarna inapoi intr-o carafa. Se adauga restul de smantana, apa de trandafiri si suficient colorant alimentar, pana cand se obtine un amestec roz pal. Se acopera cu o folie de plastic si se da la rece, inainte de a se transfera intr-un aparat de inghetata.
In ultimul minut de mixare se adauga fisticul. Se transfera apoi intr-un recipient metalic sau ceramic, se acopera si se da la congelator pana cand se intareste. Rezultatul va fi unul pe măsură.