Cea mai delicioasă prăjitură cu caise. Rețeta pe care o poți prepara foarte ușor, în timpul tău liber

de: Ana Toma
16 mart. 2021
Cea mai delicioasă prăjitură cu caise. Rețeta pe care o poți prepara foarte ușor, în timpul tău liber
Prăjitură cu caise

Nu trebuie să ai foarte multe cunoștințe în lumea gastronomiei pentru a te răsfăța cu o prăjitură fină de caise. Rețeta este foarte simplă și oricine o poate prepara dacă are o oră liberă în bucătărie și bineînțeles, toate ingredientele de care are nevoie.

Pentru mine, această rețetă este o alegere foarte bună atunci când îmi doresc să prepar ceva natural, acasă. Pe lângă faptul că toate ingredientele de care am nevoie, adesea se regăsesc în bucătăria mea, mirosul de copt este cel care face ca prăjitura să fie și mai delicioasă.

Ingrediente pentru prăjtiura cu caise

Dacă te-am convins și vrei să o prepari și să o savurezi și tu, asigură-te că ai o oră liberă, pentru că de atât ai nevoie pentru a prepara această rețetă. Vei avea de asemenea nevoie și de niște caise, dar și de ingrediente de bază.

Astfel, pentru aluat vei avea nevoie de:

  • caise( de preferat 1 kg)
  • 400g făină
  • 250g zahăr
  • 250g unt
  • 4 ouă
  • 4 linguri de lapte
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • estență de vanilie (poate fi opțională, însă eu o folosesc tot timpul)

Pentru cremă vei avea nevoie de următoarele igrediente

  • 150g făină
  • 100g unt
  • 125g zahăr

Cum o prepari

Dacă ți-ai asigurat toate ingredientele necesare, este timpul să trecem la treabă. Recomandat ar fi să folosești un mixer, dar și telul este o soluție, la care eu apelez de multe ori.

Primul pas este prepararea aluatului. Untul și zahărul se amestecă cu ajutorul mixerului, apoi, treptat, se daugă restul ingredientelor în următoarea ordine: ouăle, pe rând, zahărul vanilat, esenția de vanilie, laptele și de abia la final făina amestecată cu praful de copt.

Mare atenție însă la făină, este de preferat să o adăugați cât mai încet pentru ca aluatul să se lege cât mai frumos. După ce am pregătit aluatul, suntem gata de următorul pas.

Cât timp o lași la cuptor

Întreaga compoziție se toarnă pe o tavă tapetată cu hârtie de cop. De obicei adaug și puți ulei cu un șervețel pentru a fi sigură că nu se prinde, însă este alegerea voastră și bineînțeles diferă și cuptorul pec are îl folosiți.

Odată turnată compoziția, se adaugă deasupra caisele, tăiate în jumătăți, dar și crema obținută din amestecul untului cu zahărul și făina. Tot amestecul nostru intră la cuptor la temperatură medie pentru 40-50 de minute. Imediat ce trece testul cu scobitoarea, putem opri cuptor.

Se lasă puțin la răcit după care putem începe deja să ne așezăm la masă. Prăjitura este delicioasă atât rece cât și caldă, deci nu trebuie să ne grăbim neapărat. Pentru un aspect mai plăcut, poți adăuga și zahăr pudră deasupra.