Cea mai mare greșeală! De ce nu reușești să slăbești, deși ești la dietă! Ce spun nutriționiștii

27 mai 2020
Cea mai mare greșeală! De ce nu reușești să slăbești, deși ești la dietă! Ce spun nutriționiștii

Mulți au ieșit din izolare cu câteva kilograme în plus, iar faptul că mai sunt doar câteva zile până la venirea verii a determinat multe persoane să se apuce de dietă. Toată lumea vrea ca rezultatele să se vadă imediat, însă nutriționiștii avertizează că înfometarea nu este soluția.

Pentru a slăbit, cel mai indicat este să urmați un regim personalizat, să reduceți porțiile și să consultați un medic. Dacă totuși vreți să încercați pe cont propriu o dietă bază pe puține calorii, trebuie să aveți grijă să evitați cea mai mare greșeală, cea legată de somn.

Cât trebuie să dormi ca să poți slăbi

Conform mai multor studii, este foarte greu să slăbești dacă nu dormi suficient, mai exact opt ore, minim șase ore. De asemenea, sub nicio formă nu trebuie să săriți peste micul dejun care trebuie să fie principală masă a zilei, adică cea mai sățioasă și bogată în calorii.

Medicul  nutriționist Caroline Apovian sustine ca o dietă rapidă, cu rezultate bune ar fi cea în care timp de sase zile, ar trebui consumate doar produse bogate in proteine, iar in a saptea zi numai lichide. Și ea vorbește despre elementul element cheie somnul, care ar trebuie să fie de cel putin opt ore pe noapte.

“Daca vei continua sa dormi suficient nu vei simti foamea. Vei scapa de grasime si iti vei pastra masa musculara multumita proteinelor”, a spus aceasta.

Tags: