Cea mai mare greșeală pe care o faci în viața ta! Lidia Fecioru avertizează că mulți picăm în această capcană și apoi vom avea enorm de suferit

de: Ana Toma
27 oct. 2020
Cea mai mare greșeală pe care o faci în viața ta! Lidia Fecioru avertizează că mulți picăm în această capcană și apoi vom avea enorm de suferit
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut are și două emsiuni la Antena3

Suntem oameni, iar simțul compasiunii și al empatiei le face să dăm întotdeauna ce e mai bun celor din jurul nostru. Lidia Fecioru ne explică însă, când să ne oprim. În caz contrar, bunătatea ar putea fi confundată cu prostia. 

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit despre situațiile în care nu trebuie să fim prea buni. Potrivit acesteia, nu mulți oameni apreciează binele făcut, ba chiar pot profita de pe urma acestui lucru.

”Închipuie-ți ce stare ai după ce simți că ai fost folosit. Riști să fii folosit, ai fost folosit și îți dai seama. Tu ești amabil, ești drăguț și oamenii au tendința de a se folosi de bunătatea ta, de sinceritatea și de a călca peste tine.

Dacă ești bun ești prost. Ești luat de cel mai mare fraier de pe Pământul ăsta dacă ești bun prea tare.

Trebuie să știi toate aceste chestii și să îți dai seama, atunci când cineva încearcă să te folosească. Oamenii buni nu suportă să vadă oamenii suferinzi și atunci încearcă să ajute. Iar celălalt începe să folosească foarte mult chestia asta.

Și îți dai seama că te-a folosit cât a avut nevoie, cât să își facă treburile lui și apoi te-a aruncat ca pe o măsea stricată”, a spus Lidia Fecioru, la Antena 3.

La rândul tău, ai o limită

Bionergoterapeutul a subliniat faptul că o persoană trebuie să fie bună până la o anumită limită, în caz contrar, oamenii o vor duce până la limita exasperării.

De asemenea, ea a mai adăugat că propria persoană e pe primul loc, apoi grija celorlalți.

”Atunci când nu îți sunt respectate limitele. Fiind bun, nu te cerți cu ceilalți și oamenii trag de tine și te duc până la limita exasperării și nu realizează că și tu, la rândul tău, ai o limită.

Când vezi că nu îți este respectată limita, te trezești. Mai avem chestia cu indiferența altora. Noi ne tăvălim în chinurile facerii de bine și sunt ceilalți pe care nu îi interesează.

Indiferența e cea care bate orice sentiment posibil. Indiferența și ignoranța sunt două lucruri care pe om îl rănesc cel mai mult.

Lipsa îngrijirii de sine. Îți pasă de ăla că e desculț, îți pasă de ăla că s-a certat cu nevasta, îți pasă de aia că a luat bătaie de la bărbat, dar cea mai multă îngrijiri o ai nevoie tu.

Când avem grija celorlalți, dar de tine uiți în totalitate. Nu îți pasă cum trăiești, nici de ce trăiești. Important pentru tine e că ai făcut un bine, dar și această chestie are o limită”, a mai spus bionergorepaeutul.