Ceaiul care te adoarme instant. E mai puternic decât somniferele și nu se consumă niciodată ziua. Ce substanță conține

de:
20 iul. 2021
Ceaiul care te adoarme instant. E mai puternic decât somniferele și nu se consumă niciodată ziua. Ce substanță conține
Foto: David Mao on Unsplash

Cei care nu doresc să opteze pentru somnifere atunci când au probleme cu somnul, nu trebuie decât să consume acest tip de cea. Conțne trei substanțe nutritive care ajută la îmbunătățirea somnului, iar efectele se resimt imediat.

Ai mai auzit până acum câte ceva despre ceaiul de banane? Ei bine, este bogat în magneziu și potasiu, elemente care sunt esențiale pentru un somn liniștit. Ca să nu mai vorbim de faptul că acesta conține și triptofan, un aminoacid important pentru producerea hormonilor inducători de somn serotonină și melatonină.

Beneficiile ceaiului de banane

Ceaiul de banana are un efect antistres, dar și relaxant, motiv pentru care este indicat să nu fie consumat în timpul zilei, în sepcial la serviciu. Poate provoca somnolență puternică, deci mare atenție la orele când îl consumați.

Mai mult de atât, cojile de banane conțin antioxidanți, care ajută la prevenirea afecțiunilor cronice precum bolile de inimă și combat radicalii liberi.

Dacă te confrunți cu balonare, tot ceaiul de banane te salvează. Este bogat în potasiu și reglează echilibrul fluidelor din celulele corpului. Cei care au o dietă bogată în sare trebuie neapărat să îl consume.

Să nu mai vorbim de faptul că acest tip de ceai este dulce, așa că nu mai este nevoie de zahăr adăugat, motiv pentru care este indicat în diete, dar și în cazul celor care suferă de boli de inimă sau de diabet.

Cum prepari ceaiul de banane

Te-au convins beneficiile sale? Atunci este timpul să îl și prepari pentru a te odihni mai bine. Pentru a prepara acest ceai vei avea nevoie de:

  • cateva coji de banane organice
  • 1 lingura de scorțișoară pudra
  • o lingurita de lavanda, sau un plic de ceai
  • 1 litru de apa

Tot ce trebuie să faci este să speli cojile de banane foarte bine și să le tai capetele. Ele se pun într-o tigaie timp de două ore pentru a se înegri. Tigaia se introduce la cuptor, la o temperatură de 65 de grade până se usucă complet.

Odată uscate, cojile de banană se pun la fiert într-un vas cu apă timp de 15 minute. La final, se ia de pe foc și se adaugă scorțișoara și lavanda și se lasă la infuzat timp de zece minute. O singură cană este suficientă pentru un somn liniștit.