Cum te pot ajuta bananele să slăbești. Cand si cum trebuie consumate

de: Ana Toma
25 apr. 2021
Cum te pot ajuta bananele să slăbești. Cand si cum trebuie consumate
Photo by Mahdiar Mahmoodi on Unsplash

Dacă îți dorești să slăbești într-un mod natural, trebuie neapărat să adaugi în dieta ta aceast fruct. Pe lângă faptul că accelerează metabolismul, are nenumărate beneficii pentru organismul tău. 

Banana este fructul de care ai nevoie pentru a avea un stil de viață sănătos. Este bogată în potasiu, magneziu, are o multitudine de vitamine și este și săracă în calorii. O singură banană de aproape 130 de grame poate conține până la 110 calorii. 

Banana accelerează metabolismul

Când vine vorba de diete, banana poate fi de mare ajutor. Dat fiind conținutul scăzut de calorii, ea este o gustarea excelentă între mese. Mai mult de atât, este și sățioasă, deci după o banană nu voi resimții senzația de faome prea curând.

Pe lângă asta, consumul regulat de banane accelerează metabolismul, dat fiind conținutul său de mangan. Astfel, arderea grăsimilor va fi favorizată.

Bananele sunt bogate și în triptofan, un aminoacid care se transformă în serotonină, un hormon care îți poate îmbunătăți starea de spirit și te poate ajuta să te relaxezi. Deci, dacă ești trist, sau suferi de depresie, o banană pe zi te-ar putea ajuta foarte mult. 

Creierul tău va fi și el în siguranță. Consumul regulat de banane aduce un aport de potasiu, important pentru funcțiile creierului. Capacitatea ta de concentrare și de atenție va fi mult mai mare. 

Ce boli poate trata o banană consumată în fiecare zi

Consumată regulat, banana te poate proteja de afecțiuni grave precum accidentele vasculare cerebrale, dar și ateroscleroza. Totul se datorează conținutului de minerale pe care le are. 

Banana are grijă și de inima ta. Datorită conținutului mare de potasiu, aceasta protejează sistemul cardiovascular. Mai mult de atât, consumul regulat de banane luptă și împotriva acidității gastrice, ajutând la eliminarea lichidelor din organism. 

Dacă îți dorești energie, tot banana este soluția. O singură banană pe zi îți poate reface nivelul de glucoză din sânge, oferindu-ți toată energia de care ai nevoie.