Ceaiul minune pentru organism. Are efecte pozitive în peste 70 de boli, inclusiv cancer. Puțini știu cât de bun este, deși se găsește peste tot

12 sept. 2020
Ceaiul minune pentru organism. Are efecte pozitive în peste 70 de boli, inclusiv cancer. Puțini știu cât de bun este, deși se găsește peste tot

Are un gust bun și numeroase efecte pozitive asupra organismului. În primul rând contribuie la reducerea tensiunilor psihice, ceea ce deja rezolvă multiple afecțiuni. Ceaiul de lavandă este o adevărată minune pentru organism și este deseori recomandat de medici celor care au insomnii sau care traversează o perioadă agitată.

Planta de lavandă are în compoziție alcoolul olifalic, acidul acetic, taninul și principiile amare, care, ajută în tratatrea a peste 70 de boli, potrivit cercetătorilor. Consumată ca ceai, are proprietăți anticolitice, coleretic-colagoge, antiseptice, diuretice, relaxante si anxiolitice.

Lavanda este considerată a fi un bun antiseptic natural și are efecte importante în lupta cu infecțiile bacteriene și fungice, de la nivelul tractului digestiv, dar și de la nivelul pielii.

Este bine să consumați 1-2 ceai de lavandă pe zi, dar una dintre ele să fie seara, înainte de culcare pentru a dormi mai bine. Le este recomandat mai ales celor care traversează perioade anxiolitice.

Efectele minune ale ceaiului de lavandă

Ceaiul din această plantă ajută și la ameliorarea durerilor de cap. Pentru cefalee sau puteți folosi și compresele îmbibate în acest ceai pentru că va acționa local ca analgezic și antiinflamator local.

Ceaiul de lavandă ameliorează și tusea si inflamatia sinusurilor, precum si pe cea a tractului respirator. Când sunteți răciți, puteți inhala și vaporii de lavandă ca să vă ajute să vă faceți mai repede bine.

Lavanda ajută și în colicile abdominale, dar și în funcționarea normală a ficatului și a vezicii biliare/colecistului. Puteți pune și comprese pe abdomen. Acestea pot calma și balonarea sau disconfortul abdominal.

Puteți opta și pentru o baie în ceai de lavandă dacă aveți infecție urinară. Ajută și la ameliorarea durerilor provocate de  reumatism, tulburari de circulatie și inflamații ale articulatiilor.

Mai multe studii au arătat că două dintre substantele care se găsesc lavandă, limonenul si alcoolul perilic, pot combate anumite forme de cancer în faza de debut.