Cei mai delicioși cartofi la cuptor! Rețeta cu pui și cașcaval. E gata în câteva minute

BBQ-Chicken-Sweet-Potatoes-8

Dacă vrei un desert care să-i uimească pe musafirii tăi atât din punct de vedere estetic cât și al gustului, cartofii la cuptor cu pui și cașcaval sunt cea mai bună alegere, iar rețeta este extrem de simplu de preparat. 

Această rețetă este folosită deseori în restaurante, dat fiind faptul că e gata în doar 30 de minute, iar gustul este unul excelent. Pentru a o prepara corect, ai nevoie de doar câteva ingrediente simple.

De ce ai nevoie

  • 1 kg cartofi albi
  • 250 g piept de pui
  • 1 ceapă verde
  • 4-5 linguri de măsline
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • 2 căței de usturoi
  • 200 g cașcaval
  • pătrunjel

Cum se prepară

Primul pas este tăierea cartofilor și a pieptului de pui în formă de cubulețe. Se ia apoi un bol unde se pun cartofii tăiați și se adaugă sarea, piperul, ceapa tăiată mărunt, rozmrinul, uleiul de măsline, cățeii de usturoi zdrobiți și la final, pieptul de pui.

Întreaga compoziție se amestecă bine până la omogenizare, apoi se toarnă într-un vas tapetat cu ulei și se bagă la copt timp de 25 de minute la temperatura de 180 de grade.

Odată finalizat timpul menționat, se scoate tava din cuptor și se adaugă deasupra cașcavalul dat prin răzătoare. Se lasă puțin la răcit apoi este gata de consumat.

Revista Presei