Cel mai bun orez în stil thailandez. Rețeta care va fi un deliciu în farfurie. Conține și busuioc

de: Ana Toma
23 iul. 2020
Cel mai bun orez în stil thailandez. Rețeta care va fi un deliciu în farfurie. Conține și busuioc

Pieptul de pui și orezul sunt una dintre cele mai delicioase combinații. Puțini știu însă că, adăugând doar câteva ingrediente secrete, putem obține o rețetă cu totul și cu totul diferită, atât din punct de vedere al aspectului cât și al gustului.

Iată Rețeta de orez cu pui în stil thailandez. Aceasta este una echilibrată, deoarece conține o cantitate mare de proteine, iar carbohidrații satisfac pofta de mâncare. Busuiocul și usturoiul sunt ingredientele secrete care vor da acestui meniu un gust rafinat.

De ce ai nevoie

  • o cana orez basmati
  • un piept de pui fara os
  • cateva crengute de busuioc proaspat
  • sos thailandez dulce-acrisor
  • 3-4 catei de usturoi
  • sos de soia cu continut scazut de sare
  • sos Oyster
  • 3-4 catei de ustoroi
  • fulgi de chili

Cum se prepară

Se pisează usturoiul si se adauga in el fulgi de chili (o cantitate mica daca nu vrei sa fie foarte picant), apoi se amesteca bine si se pune deoparte.

Se amestecă apoi sosurile, adaugand putin zahar, piper negru macinat si cateva linguri de apa.

Se pune apoi un pic de ulei intr-o tigaie si se soteaza ustoroiul cu chili, apoi se adauga pieptul de pui taiat fasii sau cubulete. Se adauga un pic de apa si capac deasupra, astfel incat carnea sa se patrunda bine.

In tot acest timp, se fierbe orezul in apa cu putin unt, ca sa nu se lipeasca, se strecoara, apoi se lasa la racit.

Atunci cand puiul e rumenit, se adauga amestecul de sosuri si busuiocul proaspat. La final, întregul amestec de carne si sosuri se toarnă peste orez. Rezultatul va fi unul excelent.